KULTURMARXISM. En kvinnomarsch som skulle gå av stapeln i Kalifornien ställs in. Man skyller på att marschen riskerar att bli för vit. Men problemen orsakas främst av inre slitningar i moderorganisationen och av att judisk makt saboterar den.

Kvinnomarschen i Eureka, Kalifornien, skulle gå av stapeln den 19 januari för fjärde året i rad. Nu ställs den in på grund av problem med att den är alldeles för vit.

Medlemmar i organisationen rasar som bäst över vad de anser vara fake news om orsaken till att organisationen stoppar sin egen demonstration. Enligt medier över hela världen är anledningen att kvinnomarschen skulle komma att bli för vit, det vill säga att för många vita människor befarades ansluta sig till demonstrationståget.

Detta torde inte vara ett problem i ett område som ändå till 74 procent bebos av vita icke-latinas, vilket är fallet i Eureka, Humboldt län i Kalifornien. Eftersom demonstrationen har arrangerats tre år i rad, vet man dessutom på ett ungefär redan hur ”skev” den demografiska sammansättningen i demonstrationståget är.

”Alldeles för många vita”
Men en av kvinnomarschens organisatörer, Beth Ann Wylie, har själv skrivit på sociala medier att ”marschen ställts in efter många samtal mellan lokala organisationer som arbetar för sociala förändringar och demonstrationsanhängare”. Vidare skrev hon:

Hittills har deltagarna varit överväldigande vita, och saknar representation ur flera perspektiv från vårt samhälle.

Twitterprofilen Rising Rose påpekar att budskapet från arrangörerna är att vita kvinnliga röster inte duger att föra kvinnors talan — det måste uppenbarligen vara andra raser som gör det.

Beth Ann Wylie får nu kritik från de egna leden för att ha uttryckt sig dåligt, eftersom den inställda marschen påstås ha lett till fake news. Det sägs i efterhand nämligen inte alls handla om att det skulle komma för många vita demonstranter, utan att ledningsgruppen inom organisationen är för vit.

Att vitheten i sig är ett problem, anses självklart för alla inblandade.

Men inte heller det lär vara är hela sanningen. De interna stridigheterna inom organisationen har varit mycket jobbiga för de inblandade under det senaste året.

Skakad av Trumps framgångar
Demokraten Teresa Shook blev så skakad när den ”vite hataren” Donald Trump svor in sig som president att hon skapade en kvinnomarsch i Washington D.C. Den blev en enorm framgång, och enligt The Jewish Chronicle den dittills största demonstrationen i Washington, D.C.

Hennes ”vision” var att med solidaritet och kärlek bekämpa den hatretorik som hon ansåg att den nye presidenten ägnade sig åt, och som samtidigt enligt Shook blir allt mer högljudd även i resten av världen.

Sedan dess har hon även lierat sig med – eller som kritiker hävdar, tagit över – andra organisatörer för kvinnomarscher i andra stater. Om inte problem fanns regionalt redan innan, kom de som ett brev på posten i och med samverkan med Shooks mer kända och nationellt uppmärksammade organisation.

Till på köpet lades i förra veckan marschen som skulle hållas i Chicago ned på grund av att evenemanget enligt egna uppgifter blev för dyrt. Kritiker påpekar att ekonomin har blivit dålig även för Eurekas organisationsavdelning.

Twitterprofilen Eric Owens hävdar också att evenemanget läggs ned för att finansieringen har tagit slut.

Bisarrt nog har organisatörerna beslutat att rädda ansiktet genom att skylla på vita kvinnor.

Antisemitiska kopplingar överallt!
På nationell nivå har organisationen också haft ”problem” på grund av att några ledare har haft kopplingar till den ”antisemitiska” nationalistiska svarta organisationen Nation of Islams ledare Louis Farrakhan.

På grund av att en del kvinnor i ledningen har haft dessa ”felaktiga kopplingar”, krävde Teresa Shook i höstas att med-ordförandena, afrikanen Tamika Mallory, latinan Carmen Perez, och den arabiska muslimen Linda Sarsour ska avgå från sina poster.

Dessa tre kvinnor har tillåtit att ”antisemitism, anti-HBTQIAP-strömningar och hatisk rasistisk retorik blivit en del av plattformen” den solidariska och kärleksfulla plattformen, hävdar Teresa Shook.

Trots att ingen av dessa kvinnor i ledningen är vita, duger alltså inte deras ledarskap eller åsikter åt prosionisten Shook.

Sarsour, som offentligen pudlat och bett om ursäkt för sin ”antisemitism” i ett öppet brev till organisationens ”fantastiska judinnor” och HBTQIAP-kvinnor, skriver också att personer som inte utsatt sig för risker och bidragit till arbetet med kvinnomarscherna inte ska definiera vad som nu sker. Udden riktas mot Shook och andra kritiker.

Har två månader på sig att bli mångfaldigt
När även den lilla avdelningen för kvinnomarschen i det till 74 procent vita Eureka i Kaliforninen nu ställer in sin marsch, är skälen alltså fler och helt andra än vad de själva anger.

Men anhängarna av organisationen är optimistiska. Istället för marschen säger några av dem att de ska planera ett evenemang på internationella kvinnodagen i mars. Uppenbarligen hoppas de kunna lösa mångfaldsfrågan bland Eurekas kvinnor inom ett par månader.

Källor:
PC eats itself: California Women’s March canceled over fears it would be ‘overwhelmingly white’
Facebook/Women’s March Eureka Cal
Women’s March founder Teresa Shook calls on its leaders to step down due to ’antisemitism’
Linda Sarsour apologizes to Jewish members of the Women’s March
Why the co-founder of the Women’s March wants Linda Sarsour to step down
Women’s March Founder Calls For Sarsour To Step Down, Citing Farrakhan


  • Publicerad:
    2018-12-31 17:15