USA. Ledaren för den feministiska massrörelsen Women’s March har offentligt gått ut med en ursäkt till ”progressiva judar” och så kallade hbtq-personer. Detta efter att hennes medordföranden poserat på bilder med ledaren för den antisemitiska organisationen Nation of Islam.

Det var i februari som Tamika Mallory, en av ledarna för den amerikanska feministrörelsen Women’s March, poserade på bild tillsammans med Louis Farrakhan, ledaren för den afronationalistiska och antisemitiska rörelsen Nation of Islam. Bilden ska ha tagits efter att Farrakhan hållit ett antisemitiskt tal, där han bland annat ska ha uttryckt att ”de mäktiga judarna är min fiende” och att Adolf Hitler var ”en stor man”.

Farrakhan är en välkänd kritiker av judisk makt och under en resa till Iran i oktober jämförde han judarna med termiter och Satan. Han efterfrågade också Israel och USA:s undergång, rapporterar Breitbart.

Tidigare har Farrakhan också varnat för rasblandning och sagt att det kommer att bli den vita rasens undergång.


Tamika Mallory attackeras av judiska kvinnor i ”The View”.

Women’s March högste ledare, Linda Sarsour, har länge slagit ifrån sig den framförallt judiska kritiken mot organisationen efter Farrakhan-incidenten med att den skulle bero på att hon själv är palestinier. Men tidigare i veckan valde hon att be om ursäkt till alla judar och så kallade hbtq-personer som tagit illa vid sig.

”Vi skulle ha varit snabbare och tydligare i att hjälpa människor förstå våra värderingar och vår hängivenhet i att bekämpa antisemitism. Vi ångrar det. Varje medlem i vår rörelse är viktig för oss – inklusive våra fantastiska judar och hbtq-medlemmar. Vi beklagar djupt den skada vi har orsakat, men vi ser er, vi älskar er, och vi kämpar tillsammans med er”, skriver Sarsour i ett öppet brev.

Uttalandet kommer efter att Women’s March-grundaren Teresa Shook nyligen krävde Sarsours, Malloroy och ytterligare en ledare i organisationens avgång med tanke på Farrakhan-skandalen och deras oförmåga att tydligt nog visa sin lojalitet med judenheten och homolobbyn.

”I kontrast till våra Enhets-principer har de tillåtit antisemitism, anti-hbtqia-åsikter och hatfylld, rasistisk retorik att bli en del av deras plattform genom att vägra att distansisera sig själva från grupper som omfamnar dessa rasistiska, hatiska idéer”, skrev Shook i ett uttalande.

Women’s March startade som en proteströrelsen mot den då nyvalde presidenten Donald Trump under 2017. Tusentals feminister protesterade då mot Trump iklädda de numera ökända fitthattarna (pussy hats), som bland annat har anammats av fackförbundet Byggnads i Sverige.

Protesterna beskrevs som ”spontana” i den judiska lögnpressen, men det visade sig snart att den judiske mångmiljardären George Soros sponsrat och orkestrerat dem. Kvinnodemonstrationerna spred sig även till Europa och i Tyskland kunde man bland annat se feminister ropa ut det muslimska stridsropet ”Allahu Akbar!” [ungefärGud är större!” reds.anm.], vilket är vad muslimska terrorister också brukar skrika under terrordåd.

Både kvinnor och män i USA protesterade mot Trumps presidentskap iklädda rosa fitthattar under 2017 års upplaga av Women’s March.

Under årets Women’s March-demonstrationer uppmanades dock deltagarna att lämna fitthattarna hemma. Detta eftersom ”den rosa fitthatten exkluderar och är kränkande mot transsexuella kvinnor och icke-binära personer som saknar det typiska kvinnliga könsorganet och mot färgade kvinnor eftersom deras könsorgan mer troligt är brunt snarare än rosa”.

Många kom dock att bära fitthattarna ändå, med motiveringen att den rosa färgen aldrig symboliserade någon färg på det kvinnliga könsorganet utan snarare färgen på insidan av katters öron.

I januari planeras ytterligare Women’s March-demonstrationer över hela USA. På organisationens hemsida skriver man att ”Vi är förbannade. Vi är organiserade. De glömde att fem miljoner kvinnor satte eld på världen för två år sedan”. Det framgår dock inte någonstans på hemsidan exakt vad organisationen vill uppnå denna gång.

Källor:
Linda Sarsour to Progressive Jews: ‘We Are Deeply Sorry for the Harm We have Caused’
Linda Sarsour flip-flops on apology to Jewish members of Women’s March
Pink pussyhats: The reason feminists are ditching them


  • Publicerad:
    2018-11-23 14:45