FAKE NEWS. ETC har publicerat en artikel där det felaktigt påstås att Nordiska motståndsrörelsen hotar Byggnads. Sanningen är att Motståndsrörelsen genom politisk aktivism belyser hur Byggnads styrelse ägnat sig åt absurd och smaklös politisk korrekthet.

Arbetstagarorganisationen Byggnads styrelse gick den 8 mars i år ut med ett politiskt korrekt ställningstagande för ”jämställdhet” så som den definieras i feministisk propaganda. Ställningstagandet kombinerades med att den helt manliga styrelsen skämde ut sig genom att ta på sig ”fittmössor” (pussy hats) och posera på bild.

”Vi ÄR ett gäng vita, medelålders män. Men vi har i alla fall rosa mössor på oss”, skrev Byggnads på SVT Opinion. Styrelsen kopplade också ställningstagandet till protester mot USA:s folkvalde president Donald Trump och hänvisade till den liberala tidningen DN för de som ville veta mer om fittmössornas ursprung.

Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland bemötte Byggnads tilltag genom att skriva en artikel där han menade att byggarbetare som inte vill förknippas med detta trams bör lämna Byggnads, öppet kritisera organisationens representanter på arbetsplatser samt delta på Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration.

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen har också på flera orter i Sverige spridit propaganda som kritiserat Byggnads styrelse och organisationens vurm för massinvandring som leder till lönedumpning för svenska arbetare.

Vänstertidning sprider Fake News
I artikeln Nynazister hotar Byggnads: ”Vill skrämma oss till tystnad” ljuger vänstertidningen ETC om Nordiska motståndsrörelsens aktivism mot Byggnads Stockholm-Gotland. I artikeln påstås det att ett möte om ”mångfald” i Huddinge hotats av Motståndsrörelsens aktivister, trots att några hot definitivt inte har framförts.

Näste 1 genomförde förra månaden ett flertal aktioner mot Byggnads, bland annat spärrades en byggnad som skulle användas till ett ”mångfaldsmöte” av samtidigt som man spred information om hur förbundets styrelse missköter sitt uppdrag att representera svenska arbetares intressen.

— Att ett av våra möten, alltså vår demokratiska organisation, blivit utsatt för hot, det är helt oacceptabelt. Att vi som fackförening blir utsatta för att vi driver vårt demokratiska arbete. Syftet är väl att skrämma oss till tystnad, men det kommer inte att lyckas, säger Fredrik Sirberg som är regionssekreterare i Byggnads till ETC.

Sirberg påstår sig också ha lämnat in en polisanmälan i ärendet, men ETC kan inte specificera vad för sorts brottsrubricering som användes.

Nordfront har pratat med Anders Rydberg, nästeschef i Näste 1, som förklarar att några hot inte framförts mot Byggnads.

— Vi gjorde en aktion mot Byggnads årsmöte, där syftet var att upplysa deras medlemmar om vilka galenskaper som ledningen använder deras medlemsavgifter till. Ledningens sätt att reagera på aktionen, genom att spela ”förföljda”, påminner starkt om ett annat folks modus operandi. Det kanske finns en naturlig förklaring till det. Ifall Byggnads ledning verkligen blev skrämda av vår aktion, så kan jag garantera att de hade skitit i byxorna om vi hade hotat dem på riktigt, säger Rydberg till Nordfront.

Budskap som spreds under Näste 1:s kampanj mot Byggnads. Klicka för större bild.

ETC

2015 kunde den borgerliga skribenten Rebecca Weidmo Uvell avslöja att ETC använder en affärsmodell som bygger på att tidningen får enorma bidrag från staten. Nästan 23 miljoner kr i bidrag plockade tidningen ut samtidigt som man genom skatteplanering såg till att endast betala in 48 000 kr i skatt. Delar man upp tidningens bidrag per tidningsprenumerant får ETC nästan 1000 kr i bidrag för varje prenumerant man lyckats skaffa.

Dagstidningen har också överlevt ett flertal konkurser där andra företag och kunder har fått ta de ekonomiska smällarna efter att vänstertidningens ekonomi vanskötts.


  • Publicerad:
    2017-04-21 16:40