MÅNGKULTUR. Till sommaren var det tänkt att en ny polisstationen i Rinkeby skulle stå klar men byggandet har ännu inte kommit igång eftersom ingen byggfirma har velat ta på sig arbetet av säkerhetsskäl då hantverkare riskerar att utsättas för samma bemötande som poliser som befinner sig i den mångkulturella förorten.

Den gamla polisstationen i den ökända förorten Rinkeby norr om Stockholm lades ner 2014 efter att invandrargäng attackerat stationen upprepade gånger och samtliga poliser flyttades då till Solnas polisstation.

2015 togs beslutet om att en ny station skulle byggas i Rinkeby med plats för 240 poliser. Tanken var att den skulle ha stått klar till sommaren men byggandet har ännu inte ens påbörjats då ingen byggfirma velat ta på sig arbetet av säkerhetsskäl. Tidigast 2019 beräknar man att polisstation kan stå klar.

Den nya stationen kommer att byggas i en redan befintlig byggnad som tidigare fungerat som äldreboende men inga anbud på bygget har ännu inkommit.

Byggnadsarbetare kommer att behöva polisbeskydd för att ens kunna utföra sitt arbete på platsen och det kommer att krävas bevakning dygnet runt då risken för både skadegörelse och stölder är mycket hög i området.

Källa
Källor till SVT: Ingen vill bygga ny polisstation i Rinkeby


  • Publicerad:
    2017-03-10 19:45