MEDIA. Efter att de inte nått upp till presstödsgränsen på 1500 prenumeranter lägger ETC nu ner 15 av sina lokaltidningar.

ETC tvingas nu lägga ner 15 av sina tidningar. Anledningen är att tidningarna inte kommit upp i de 1 500 prenumeranter som krävs för att vara berättigad presstöd, och utan det statliga stödet kan inte vänstertidningen driva vidare sina lokala upplagor. De enda kvarvarande tidningarna blir Dagens ETC, ETC Göteborg, ETC och Fria Tidningen.

— Har vi inget presstöd kan vi tyvärr inte finansiera en papperstidning, säger ETC:s ansvariga utgivare Johan Ehrenberg till Medievärlden.

Enligt uppgifter kommer ett 20-tal anställda varslas, något som Ehrenberg inte vill bekräfta. Han säger samtidigt att ”vi nog måste lägga ned samtliga lokaltidningar” men att ETC har ett ”enormt stöd av sina läsare”.

— Vår idé nu är att styra om och göra en stor digital satsning. Dels genom att göra rejäla lokala granskningar som vi hoppas kan få stor spridning digitalt, dels genom att vi nu håller på och startar tv-lösningen ETC Play, fortsätter han.

Källa:
ETC lägger ned 15 tidningar


  • Publicerad:
    2017-11-28 19:45