MEDIA. I en artikel medger Ledarsidorna.se att Nordfront når ut till långt fler människor än vad journalister hoppas på.

I artikeln Valet 2018 – en perfekt storm? skriver Ledarsidorna.se om alternativmedias utveckling.

Stora delar av artikeln handlar om Nordfront, och Ledarsidorna.se bemöter Johan Hakelius raljerande krönika över Motståndsrörelsen, som Nordfront skrev om tidigare idag. Ledarsidorna skriver:

Johan Hakelius får kritik av Margit Silberstein för att inte ha tagit NMR:s närvaro i Visby på tillräckligt stort allvar i en kolumn i Expressen. Vem av dessa har rätt? Finns det något rätt?

Ledarsidorna besvarar sedan denna fråga:

Nordfront, Nordiska motståndsrörelsens hemsida, driver idag mer trafik än till exempel ETC.se och Ledarsidorna.se och kan uppvisa en svag, men likväl stabil tillväxt samtidigt som sidor som politism.se tappar trafik. Sidor som “Motargument” och “Inte rasist men…” ter sig vid jämförande analyser som mer eller mindre försumbara. Johan Hakelius FOKUS är i samma storleksklass som de senare – långt ifrån Nordfronts trafiksiffror. Som det ser ut tappar Avpixlat trafik bland annat till Nordfront. Det säger en del om hur undervegetationen utvecklas, något som även kan spåras i framför allt Nordfronts redaktionella innehåll. Språket har förändrats sedan ett drygt år och är mer vårdat, ibland är texterna väsentligt bättre uppbyggda än Avpixlats bitvis grova språk vilket attraherar en helt annan läsekrets än tidigare.

Föra att mäta Nordfronts besöksantal använder sig Ledarsidorna av statistikverktyget Alexa. Alexas statistik går emellertid att manipulera om tillräckligt många införskaffar verktyget och besöker den sida man vill ska få fler träffar. Detta vet vi har förekommit, men det är inte någonting som Nordfront sysslar med. Nordfront har ca 350 000 unika besökare varje månad.

Ledarsidorna beskriver sig som ”ett politiskt obunden webbaserat nyhetsmagasin” som är ”systemkritisk, konsekvensneutral och ständigt i opposition”. Magasinets redaktör är Johan Westerholm som tidigare arbetat inom Försvarsmakten och skrivit debattartiklar för Dagens Samhälle, Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Källa:
Valet 2018 – en perfekt storm?


  • Publicerad:
    2017-08-09 14:30