SUCCÉ. Nordfront TV sände den 22 december en mycket uppskattad uppesittarkväll. Dagen efter sände Sverigedemokraterna sin årliga uppesittarkväll, men har knappt en tredjedel av Nordfront TV:s tittarantal.

Simon Holmqvist tänder ljuset under Nordfront TV:s uppesittarkväll.

I år var det premiär för Nordfront TV:s uppesittarkväll, med Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist som julvärd. Tillsammans med Pär Öberg och Pär Sjögren guidades tittarna genom året som gått ur Nordiska motståndsrörelsens perspektiv, blandat med ett isbadsreportage från Näste 2 och ett avsnitt av Nicke på stan, där Niklas Norling frågade Ludvikabor om hur de vanligtvis firar jul. Ett stort antal tittare fick också tillfälle att ringa in till programmet och dela med sig av sina tankar, samt önska alla en god jul.

Programmet blev väldigt uppskattat och på Youtube har det i skrivande stund inte mindre än 9 009 visningar.

För Sverigedemokraterna, som sände uppesittarkväll på Youtube för tredje året i rad, gick det dock sämre. Trots att man sände på den ”riktiga” uppesittarkvällen, den 23 december, och trots dragplåster som Mattias Karlsson och partiledaren Jimmie Åkesson så har man i skrivande stund endast 3 769 visningar – med andra ord lite mer än en tredjedel av antalet visningar på Nordfront TV:s motsvarighet.

Jimmie Åkesson ljuständning under SD:s uppesittarkväll blev inte i närheten lika populärt som Simon Holmqvists.

Inte ens det faktum att Åkesson satte på sig tomteluva och spelade live med sitt band tycks ha räddat partiets satsning, vars tittarantal kan jämföras med drygt 50 000 visningar för 2015 års uppesittarkväll och 12 500 visningar på fjolårets.

Nordfronts webbtvchef Robin Palmblad kommenterar:

— Vi är glada över den positiva responsen som webbtv-sändningarna får. Livestreamen från 6/12 i Finland har minst 140 000 visningar vid en snabb sökning, återpublicerat material inräknat. Även på studiosändningar märker vi av ett stort intresse, nu senast den trevliga uppesittarkvällen med Simon Holmqvist.

— Både gällande studiosatsningarna och livesändningarna från fältet kommer Nordfront TV att förbättra sig under 2018. Det kan handla om att rusta upp studion med fler kameravinklar och höja kvalitén på fältsändningarna. Så fortsätt att stödja oss!

Förutom visningarna på själva huvudsändningen har det fristående klippet av Nicke på stan fått 1 454 visningar, samtidigt som isbadsreportaget har fått 993 visningar. Sammanlagt rör det sig alltså om över 11 000 visningar i skrivande stund.

Missade du Nordfront TV:s uppesittarkväll? Se den i efterhand:


  • Publicerad:
    2017-12-27 00:15