VALÅR. När SD:s partiledare intervjuas i SR:s ”Söndagsintervjun” tar han avstånd från en biologisk syn på folket och menar att det inte är önskvärt med ett svenskt folk som är blont och blåögt. Istället menar Jimmie Åkesson att det är viktigt att skapa ett samhälle med ”så lite konflikter som möjligt”.

Svenskar ska inte längre vara blonda och blåögda, åtminstone inte om Jimmie Åkesson får bestämma.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson intervjuades under söndagen av Sveriges Radios (SR) Martin Wicklin, som är programledare för ”Söndagsintervjun”. Efter att ha frågat Åkesson om hans uppväxt, partiledarroll och utbrändheten med den följande frånvaron som partiledare under sin sjukskrivning börjar han att pressa Åkesson på frågan om svenskhet. Åkesson menar att folket ”till största delen består av infödda svenskar”, men att det ”finns också andra som också tillhör vår nation”. Dessa ”andra” är enligt Åkesson personer med icke-svenskt ursprung som har ”anpassat sig”.

— Vi är för en öppen svenskhet, man kan bli svensk, menar Åkesson bestämt.

För honom räcker det med att en grupp har en ”gemensam identitet” för att kunna utgöra ett folk.

— Jag har aldrig sett folket som något biologiskt, fortsätter han.

Åkesson tycks inte ha mycket till övers för de som kämpar för svenskarnas biologiska överlevnad.

— Vi kommer inte komma tillbaka till Bullerbyn och vi kommer inte komma tillbaka till en situation där alla svenskar är blonda och blåögda. Och det är inte heller önskvärt, det är inte viktigt, förklarar Åkesson.

För honom är det istället viktigt att skapa ett samhälle med ”så lite konflikter som möjligt” och ”en hög grad av assimilering”, med andra ord att främlingar ska blandas upp med den svenska ursprungsbefolkningen.

— Kommer man hit så måste man anpassa sig till majoriteten när det gäller grundläggande normer och värderingar.

Lyssna på hela intervjun med Jimmie Åkesson:

Källa:
Jimmie Åkesson – från ängslig pojke till en övertygad man


  • Publicerad:
    2018-05-29 02:19