VALÅR. I en intervjuserie inför valet medverkar samtliga partiledare. Den som ställer frågorna är en sjuårig, rasfrämmande flicka som uppenbart fått frågorna placerade framför sig. Här passar Sverigedemokraterna på att plocka en mängd politiskt korrekta poäng.

Jimmie Åkesson gör sitt bästa för att dansa för det rasfrämmande barnet som intervjuar honom – men knäet vill inte riktigt samarbeta. Skärmbild: metro.se.

Metro TV har nyligen inlett en serie där samtliga partiledare ska intervjuas av en rasfrämmande flicka. Frågorna, som uppenbart är skrivna av redaktionen och placerade i händerna på barnet, berör ämnen som är designade för att ställa personen mot väggen. I torsdags var det Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons tur.

Det är endast på frågan om han är feminist som han uttrycker sig något kontroversiellt genom att svara nej, dock med motiveringen att han självklart är för jämställdhet och att han jobbar tillsammans med personer som kallar sig för feminister. I övrigt svarar han fullständigt politiskt korrekt på samtliga frågor. Han säger exempelvis att han inte tror sig ha några vänner som är rasister och berättar sedan att han slumpartat nog, dagen innan intervjun, träffat på just en sådan. Då hade han sagt till denne ”att sluta vara det”. Han säger vidare att boten mot rasism handlar om att våga möta människor som ser annorlunda ut än en själv.

Då kanske man förstår att man ändå tänker ganska likadant, menar Åkesson.

Självklart är han även för så kallade samkönade äktenskap med motiveringen att man faktiskt kan bli kär i någon av samma kön. Den sjuåriga flickan undrar sedan om det är okej att en kille och en kille skaffar barn.

— Ja, det är det ju. Många gör ju det. Det är viktigt, tror jag, att man vet då vem som är ens mamma och pappa, på riktigt. Då kan det vara okej, menar den socialkonservative Åkesson.

Intervjun avslutas med att flickan ska lära honom att ”shuffla” – vilket är en konditionskrävande dans på stället. Han provar på detta, trots det onda knäet, som han säger knappt håller ihop, och lovar att nästa gång de möts – då ska han shuffla hela tre gånger.

Källa:
7-åriga Lucy intervjuar Jimmie Åkesson: ”Får en kille och en kille skaffa barn?”


  • Publicerad:
    2018-05-27 08:00