POLITIK. Inför Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping kommande helg berättar nu Jimmie Åkesson i en intervju om planen på att bli ett attraktivt parti för invandrarna. 

Jimmie Åkesson intervjuas av Svenska Dagbladet. Skärmdump från svd.se.

Sverigedemokraterna har, efter en längre tids uppgång  i opinionen, nu börjat se vikande siffror. Till stor del sägs detta bero på att Moderaterna ökat i popularitet efter bytet av partiledare från Anna Kinberg Batra till Ulf Kristersson, men Jimmie Åkesson verkar inte särskilt bekymrad över detta. Han har nämligen ett ess i rockärmen.

I en intervju i Svenska Dagbladet (SVD) inför helgens landslagar i Norrköping, berättar Åkesson om planen för att vända den negativa trenden – Sverigedemokraterna ska satsa på att nå invandrarna.

På frågan om vad det är som skulle locka just denna grupp till SD svarar Åkesson att det är invandrare som drabbas av kaoset i förorterna, och att de därför vill rösta på det parti som verkar mest trovärdigt när det gäller att lösa problemen.

Åkesson har under en tidigare turné i förorterna valt ut en grupp invandrare som bjudits in till riksdagen i syfte att agera referensgrupp.

— Vi bygger en folkrörelse, och då måste det finnas utrymme för människor som inte är födda här men vill vara en del av den svenska gemenskapen, säger Åkesson och menar vidare att det inte är någon särskild grupp av invandrare man vill locka till sig, men när det gäller muslimer tror han absolut att potentialen finns. Särskilt med tanke på att, som han menar, det är de som drabbas mest av jihadism.

I SCB:s partisympatimätning från i juni visade siffror på att Sverigedemokraterna redan har ökat kraftigt bland de utrikes födda, från 2,5 procent 2014 till 15,4 procent i år.

Källa:
Åkesson: SD har en väldig potential att nå invandrare


  • Publicerad:
    2017-11-21 20:00