SVERIGEDEMOKRATERNA. Vem är egentligen judinnan Paula Bieler, som är SD:s migrationspolitiske talesperson? Vad är hennes hjärtefrågor och vilka åsikter ger hon uttryck för på sociala medier?

Till höger står SD:s före detta stabschef, den sexbrottsanklagade Linus Bylund, tillsammans med judinnan och ”invandringschefen” Paula Bieler.

SD-riksdagskvinnan Paula Bieler är i sin roll som ”migrationspolitisk talesman” för SD att beteckna som chef för partiets invandringspolitik. För några dagar sedan berättade invandringschefen för partiet, som å ena sidan säger sig verka mot invandring och för repatriering, att ”hon vigt sitt liv” åt att bekämpa ett annat parti som verkar mot invandring och för repatriering, nämligen Nordiska motståndsrörelsen.

På Twitter tar hon inte bara ställning mot svenska invandringskritiker, hon tar även ställning för den israeliska skurkstaten i dess konflikt med palestinierna. I en artikel som Bieler länkar till så klagas det på att Sverige erkänt en palestinsk stat, samtidigt som Israels ambassadör beskrivs som en ”hängiven sionist”. Att vara sionist torde i sammanhanget bland annat innebära att man är motståndare till ”öppen israeliskhet” och anser att israeliskt medborgarskap ska vila på biologisk grund.

Bieler sprider även rykten om att den främsta krigaren under den av nordbor ofta omhuldade vikingatiden var en kvinna, en populär myt bland folkfientliga feminister.

Bieler uttalar sig om sin ”absolut främsta drivkraft” på ett sådant sätt att man kanske kan tänka sig att hon som invandringschef vill urvattna och avradikalisera SD:s invandringspolitik.

Strikt invandringspolitiskt går Bieler till angrepp mot Migrationsverket för att myndigheten ibland verkar för att stoppa utlänningar från tredje världen från att studera i Sverige. Detta sker eftersom det statliga verket misstänker att studenterna är mer intresserade av att få stanna i Sverige än av själva studierna. Den länkade artikeln handlar om att en pakistanier och en person från Bangladesh stoppats från att få komma till Sverige.

Bieler går också till angrepp mot att Migrationsverket försvårar för utlänningar från tredje världen att ”arbetskraftsinvandra” till Sverige. I den länkade artikeln berättas att svensk mainstreammedia ”nästan varje dag” skriver snyftartiklar om utlänningar från tredje världen som inte får jobba i Sverige trots att de kallas för ”experter”. I artikeln klagas på att ”detta är skadligt för näringslivet och för Sveriges konkurrenskraft” och att ”motståndet mot arbetskraftsinvandring från länder utanför EU är djupt rotat i Socialdemokraterna”.

Paula Bieler skrev 2015 på SVT Opinion att personer som i själ och hjärta inte tror på ”öppen svenskhet” bör uteslutas ur partiet:

Framkommer det att personer inte delar partiets syn på öppen svenskhet och en identitetsbaserad kulturnationalism kan dessa inte heller vara medlemmar.

Enligt Bonnier är det så att Bieler ”alltid högtidlighåller minnet av Förintelsen”. Bieler har förklarat att hennes far formellt var jude men själv kallade sig för ”världsmedborgare”. Bielers farmor flyttade enligt hennes egna uppgifter till bolsjevikernas Sovjet efter att Tyskland ockuperat Polen. Hon engagerade sig politiskt i Sovjet innan hon återvände till Polen. Där ”lyckades hon få en av de högre posterna inom Kommunistiska partiet”. När polackerna 1968 rensade ut judar från kommunistpartiet förlorade hon jobbet och fick asyl i Sverige.

För några år sedan förklarade Bieler att:

Svenskar är inte en ‘ras’ (människan har inga raser, biologiskt sätt) så argument om utseende går jag inte med på. Däremot definierar exempelvis wikipedia en nation som: ‘ett kollektiv av människor som förenas av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer’. Här tar de visserligen upp etnicitet, men i takt med globalisering, adoptioner från alla världens hörn och liknande anser jag att denna del sakta börjar spela ut sin roll.

Hösten 2015 förklarade Bieler också att hon ville att Sverige skulle dubblera det antal ”kvotflyktingar” som landet årligen tar emot, från två tusen per år till fyra tusen per år.

Trots att SD gjort den massinvandringsvurmande, sionistiska och svenskfientliga judinnan Bieler till ”invandringschef” och talesperson för migrationspolitiken så får partiet fortsatt rollen som det invandringskritiska alternativet av regimmedia.

Bieler är inte heller ensam, då den ”öppna svenskheten” de facto uppfanns av SD:s starke man Mattias Karlsson, som även brukar utmålas som partiets ”chefsideolog” och innehavare av den verkliga makten inom SD. Även partiledaren Jimmie Åkesson ställer sig ogenerat bakom Bielers invandringsvänliga position, något han stolt proklamerade under politikerveckan i Järva i somras.

Frågan är hur partiet ska lyckas hålla kvar sina många nyvunna väljare under 2018, när flertalet övriga riksdagspartier dessutom har gått åt andra hållet och skärpt sin invandringspolitik. Även Nordiska motståndsrörelsen kommer att ställa upp till val 2018, på lokal likväl som på nationell nivå, och redan idag visar en undersökning att Motståndsrörelsen har potential att komma in i riksdagen.

Källor
Paula Bielers Twitterflöde under augusti och september 2017
”Man kan inte tycka vad som helst och vara med i SD”
Olle Lönnaeus: Därför är judehatet så känsligt för Jimmie Åkesson
”Det räcker inte med att minnas”
Åkesson åker utför
SD vill stoppa nästan alla
Israels nya ambassadör sträcker ut en hand till Sverige
Toppstudenter stoppas av Migrationsverket
Tobias Wikström: Utvisningen av experter har politiska skäl


  • Publicerad:
    2017-10-13 06:00