MÅNGKULTUR. Fem bilar sattes i brand under natten till torsdag i Oxie i södra Malmö och en brand startades även på en byggarbetsplats i närheten.

Vid 01-tiden under natten till torsdag kom ett larm in om att bilar stod i brand på en gata i Oxie i södra Malmö. När polis och brandkår anlände till platsen upptäckte man att det även brann på en intilliggande gata. Fem bilar tillhörande byggnadsarbetare totalförstördes under branden.

En brand hade även startades på byggnadsarbetarnas arbetsplats och flera mindre bränder hann blossa upp i en byggnad men branden hann aldrig bli fullt utvecklad.

Räddningstjänsten stannade kvar fram på torsdagsmorgonen för att säkerställa läget. Polisen har gjort vissa tekniska fynd under natten som ska analyseras vidare under dagen. Ärendet utreds i nuläget som mordbrand och hittills har man inte kunnat gripa någon person som kan kopplas till bränderna.

Arbetssituation för byggnadsarbetare är i flera mångkulturella områden förenade med direkt livsfara. Nyligen skrev Nordfront om att ingen byggfirma vill ta på sig arbetet med att bygga en ny polisstation i den ökända förorten Rinkeby norr om Stockholm.

Källa:
Byggarbetares bilar sattes i brand


  • Publicerad:
    2017-03-16 11:15