SVERIGE. Jimmie Åkesson har på Facebook gått ut och tagit avstånd från de som eldar upp asylboenden runtom i Sverige.

Invandringen till Sverige har i år uppnått rekordnivåer och Migrationsverket uppskattar att i värsta fall nästan 200 000 asylsökare kan komma till Sverige i år, vilket inte innefattar andra former av legal och illegal invandring. Förra veckan sökte nästan 9 500 invandrare asyl i Sverige och nästa år tror Migrationsverket att Sverige med nuvarande politik behöver ta emot 100 000 – 170 000 asylsökare.

Denna massinvandring har orsakat panik på regeringskansliet där det skickats ut direktiv om att alla departement bör spara pengar för att kunna finansiera Sveriges extremistiska invandringspolitik, vilket kom att avslöjas av en visselblåsare inom regeringskansliet som läckte informationen till invandringskritiker.

Som ett svar på regeringens vansinnespolitik verkar svenskar runtom i Sverige ha börjat ta saken i egna händer och på lokal nivå stoppat massinvandringen genom att starta bränder i lokaler som ska användas som asylboenden. Bränderna ledde bland annat till att Strängnäs valde att inte ge Migrationsverket tillgång till en idrottssal då de fruktade att den skulle bli uppeldad. Migrationsverket har nu kontrat genom att försöka hemlighålla vilka byggnader som ska användas som asylboenden. Polisen har också börjat bevaka asylboenden med helikoptrar utrustade med värmekameror.

Sverigedemokraterna som kräver en folkomröstning om Sveriges invandringspolitik har hittills inte uttalat sig om bränderna på asylboendena, men nu har partiledaren Jimmie Åkesson gått ut på Facebook och tagit avstånd från bränderna. Åkesson skriver följande:

Jag förstår att frustrationen är påtaglig. Men: Vad tror man sig uppnå genom att sätta eld på byggnader och riskera oskyldiga människors liv? Vad anser man sig vinna på att använda ett språkbruk som ytterligare förråar debatten? Vad blir bättre av att hota och bruka våld mot meningsmotståndare? Sanningen är, att ni som ägnar er åt detta inte uppnår någonting. Men ni förstör. Ni förstör samhället. Ni attackerar samhället på djupet. Begriper ni inte det? Är ni så självupptagna att ni inte är kapabla att se det ni gör i ett större sammanhang?

I inlägget tar Åkesson också avstånd från morden på skolan i Trollhättan som han beskriver som ”den hittills mest förfärande händelsen” som uppstått som en följd av massinvandringen och den polarisering som skett kring frågan.


  • Publicerad:
    2015-10-30 00:25