SVERIGE. Under tisdagen brann ytterligare att asylboende ner till grunden. Detta är den fjärde branden på kort tid och även denna gång misstänker polisen att branden var anlagd.

Det var vid fyratiden under tisdagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att det brann på ett asylboende i Munkedal. När polis och räddningstjänst kom till platsen boendet i lågor och det gick inte att rädda. Byggnaden hann dock evakueras och ingen person ska ha kommit till skada. Polisen vet ännu inte vad som orsakat branden men de misstänker att den var anlagd.

— Vi har ingen naturlig brandorsak, säger Anki Larsson, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Hon fortsätter:

— Exakt vad som har hänt vet jag inte, men vi jobbar för fullt på platsen. Vi har tre enheter där tillsammans med räddningstjänsten. Det beskrivs som en fastighet som är övertänd när man kommer fram.

Detta var den fjärde branden på kort tid som polisen misstänker att branden är anlagd. Förra veckan brann en barack för ensamkommande ”flyktingbarn” i Arlöv och nu i helgen brann en skola ner i Kånna. Skolan var tänkt att bli ett asylboende.

Nordfront skrev igår om att Umeå kommun i dagarna gick ut med att de från och med nu kommer att hemlighålla adresserna för nya asylboenden som ett sätt för att höja säkerheten kring boendena.

Kommunerna i landet har också meddelat att de tänker vidta extra säkerhetsåtgärder kring asylboendena runtom i landet. Man har bland annat redan hunnit anställa väktare som patrullerna kring områdena dygnet runt.


  • Publicerad:
    2015-10-20 08:30