MASSINVANDRING. Umeå kommun har gått och meddelat att de från och med nu kommer att hålla asylboenden hemliga. Skälet menar de ska vara den senaste tidens bränder på asylboenden som man misstänker är anlagda.

På relativt kort tid har tre asylboenden brunnit i Sverige. Senast igår rapporterade Nordfront om att en skola i Kånna brunnit ner och polisen misstänker att branden var anlagd. Skolan var tänkt att bli ett asylboende med plats för 80 asylsökare.

Nu har Umeå kommun ut och meddelat att de ska hemlighålla adresserna för sina nya flyktingboenden. Socialdirektören Ewa Klingefors-Hedlund i Umeå är mer rädd för bränder än konsekvenserna som massinvandringen för med sig.

— Efter den senaste veckans brandincidenter i södra Sverige tycker jag inte att det är okej att exponera de adresserna. Risken är att ligister får för sig att bränna ned lokalerna också här, säger Klingefors-Hedlund.

Det man vet är att det kommer att komma nya asylboenden i områdena Teg och Holmsund men adresserna hemlighålls. Boendena ska ha plats för 150 personer som ska bo där i några dygn innan de slussas vidare till asylboenden.

Källa:
Asylboenden hålls hemliga av rädsla


  • Publicerad:
    2015-10-19 11:45