Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nu höjer man säkerheten på landets asylboenden

Av Redaktionen, 2015-10-19
redaktionen@nordfront.se

MASSINVANDRING. Efter den senaste tidens bränder på asylboenden i landet kräver man nu att säkerheten kring boendena höjs.

Efter att tre asylboenden brunnit på kort tid så höjer man nu säkerheten kring boendena i Sverige. Bland annat så har man anställt väktare som patruller kring områdena dygnet runt.

— Det finns risker. Vi hörde tidigt talas om att det kunde finnas en hotbild och det är inte svårt att förstå när det kommer väldigt mycket människor till ett mindre avgränsat område. Men vi har föregått det genom att ha bevakning på plats. Inte för att våra ungdomar behöver det, utan för att rusta oss mot omgivningen, säger Matilda Brinck-Larsen, som är chef för ett transitboende i Kortedala.

Karin Welin, ordförande för en branschorganisation för företag som driver asylboenden, menar att det nu är viktigt med en bred samverkan kring säkerhetsfrågorna.

— Vi måste gemensamt fundera över hur vi ska samarbeta och skapa dialog kring de här frågorna för att det inte ska hända igen, säger hon och syftar på branden som skedde på ett planerat asylboende i Kånna i helgen.

Nordfront rapporterade tidigare idag om att Umeå kommun från och med nu kommer att hemlighålla adresserna för sina nya flyktingboenden som ett sätt för att öka säkerheten.

Källa:
Krav på ökad samverkan för säkerheten på landets asylboenden


  • Publicerad:
    2015-10-19 21:15