LJUNGBY. Under natten till lördagen brann ett planerat asylboende ner till grunden i Kånna. Nu ska polisen leta reda på och höra två män som ska ha befunnit sig på platsen.

Byggnaden på bilden är inte det aktuella boendet, utan en moské.

Byggnaden på bilden är inte det aktuella boendet, utan en moské.

Brandtekniker från Växjö gjorde under måndagen en undersökning på platsen för det nerbrunna asylboendet i Kånna. Man hade även med sig en specialtränad hund för att försöka upptäcka eventuella brandfarliga vätskor som kan ha använts. Det kommer dock att dröja ett tag innan utredningen är över.

— Undersökningen på måndagen gav inget. Hunden markerade ingenting, och vi har inte fått något preliminärt utlåtande från teknikerna. Det är svårt vid en totalbrand, jag tror inte vi får veta något förrän kanske i början av nästa vecka, säger Anders Karlsson som är områdeschef vid polisen.

Det har inte direkt strömmat in några tips till polisen efter branden, men en person ska ha tipsat om att två män, som befann sig på platsen under natten till lördagen, ska ha blivit väldigt muntra när de såg byggnaden i lågor.

— Vi jobbar ju brett och vi kommer undersöka det tipset, vi ska prata med de här männen, menar Karlsson.

Karlsson, som verkar vara en svenskfientlig polisman, menar att männen på platsen troligtvis inte begått något brott utan mest är ”dumma i huvudet”.

— Det är inte kriminellt att vara dum i huvudet, då skulle många sitta inne… Jag får sådana mejl varje vecka och det är bara att gå in och läsa diskussionerna på flashback och avpixlat så ser man att den siste idioten inte är född, menar han.

Källa:
Polisen: ”Vi kommer att höra männen”


  • Publicerad:
    2015-10-20 19:15