SVERIGE. En asylsökande kvinna har nu dömts till fängelse för flera brott. Ett av åtalen gällde mordbrand då kvinnan var misstänkt för att ha tänt eld på sitt asylboende i Skellefteå.

Det var i september i år som kvinnan ska ha tänt eld på en av lägenheterna på ett asylboende i Skellefteå. Kvinnan själv nekar till att hon uppsåtligen skulle ha startat branden men domstolen menar att uppgifterna får stöd av den brandorsaksundersökning som presenterats som bevis i målet.

I maj så ska kvinnan ha slagit en annan kvinna på boendet samt tagit hennes telefon och kastat den i golvet. När polisen kom till platsen ska 36-åringen även ha hotat med att döda en polisman. Dödshotet mot polisen bortförklarade hon genom att skylla sviktande minne till följd av ”berusning och trauma”. För det åtalades hon även för ringa narkotikabrott.

Den 36-åriga kvinnan, som kommer från Djibouti, dömdes av Skellefteå för mordbrand, hot mot tjänsteman, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Hon frias dock från åtalspunkten gällande den ringa misshandeln på grund av bristande bevisning. Hon dömdes till två års fängelse och ska också betala skadestånd på 2 000 kronor till en kvinnan vars mobiltelefon hon förstörde.

Källa:
Fängelse för mordbrand på asylboende


  • Publicerad:
    2015-10-19 09:40