MASSINVANDRING. En invandrare på ett asylboende i Sundvall ska ha betett sig hotfullt vilket ledde till att en anställd på boendet låste in sig i väntan på att polisen skulle komma.

Strax innan halv fyra under onsdagseftermiddagen larmades polisen till ett asylboende i Sundsvall efter att personalen på boendet ringt in och larmat. Orsaken ska ha varit att en man på boendet ska ha börjat bråka om en Ipad som han inte ville lämna ifrån sig, trots att den inte var hans. Mannen ska ha slagit och sparkat runt omkring sig när man ville ta ifrån honom den. En anställd på boendet ska ha blivit rädd och låst in sig i ett rum i väntan på att polisen skulle komma.

Polisen kom till boendet och lugnade ner den aggressiva och hotfulle mannen och lämnade sedan platsen. Personalen på boendet ringde polisen senare under dagen och man upprättade en anmälan om våld mot tjänsteman.

Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, säger att polisen larmas ut till asylboenden på grund av bråk flera gånger i veckan och menar att det oftast är kultur- och religionskrock som är orsaken till bråken.

— Det är inte lätt för alla de nyanlända som kommer. Migrationsverket blandar flera olika kulturer, religioner och nationaliteter på de här boendena. Så det kan säkert bli vanligare med bråk framöver, säger han.

Källa:
Polisen larmad till bråk på asylboende – personalen upplevde hot


  • Publicerad:
    2015-10-22 10:20