MASSINVANDRING. En man i 35-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att försökt ha ihjäl en annan man på ett asylboende i Kramfors. Polisen är mycket förtegna om händelsen.

Det var under fredagen som polisen fick in ett larm om ett bråk som inträffade på förmiddagen på ett asylboende i Frånö i Kramfors kommun. Det ska ha varit personalen på boendet som larmade ordningsmakten om att en 35-årig man försökt ha ihjäl en annan man på boendet.

När polis kom till platsen greps 35-åringen och den skadade mannen ska ha förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur pass svårt skadad han blev.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök men är mycket förtegna kring hur händelsen ska ha gått till och de hänvisar till förundersökningssekretess.

— Vad det är som gör att det rubriceras som mordförsök kan jag inte säga. Ser man till lagen är det en handling som skett med uppsåt att beröva någon annan livet, säger jourhavande förundersökningsledare Leif Johansson vid polisen i Västernorrland.

De har dock bekräftat att 35-åringen ska ha använt någon form av tillhygge vid mordförsöket.

Under söndagen ska ytterligare ett bråk ha inträffat på ett asylboende i Kramfors. Två personer ska ha bråkat, där en av de inblandade fick motta ett slag i ansiktet. En anmälan om misshandel och hot har upprättats. Om det är samma boende som mordförsöket inträffade på är dock okänt.

Källor:
Tillhygge användes vid mordförsök på asylboendet i Frånö – en person anhållen
Mordförsök på asylboende
Misshandel och olaga hot på asylboende i Kramfors


  • Publicerad:
    2015-11-09 09:15