MASSINVANDRING. Ett 17-årigt ensamkommande ”flyktingbarn” försökte under natten till onsdagen att elda ner lokalen han befann sig i på det nyöppnade asylboendet i Hästveda. 17-åringen greps men släpptes därefter men är fortfarande misstänkt för försök till mordbrand.

Det var under natten till onsdagen som 17-åringen ska ha försökt att starta en eldsvåda i lokalen han befann sig i på det nyöppnade asylboendet i Hästsveda i Skåne. Han ska ha stått med en tändare i handen och var på väg att sätta fyr på ett täcke innan boendets väktare hann rycka in och hindra 17-åringen från att starta en brand. I lokalen befann sig 30 andra personer.

— Han skulle sätta fyr på ett täcke och stod med en tändare i handen. Väktare gick in och hanterade det, säger Magnus Kjellén på företaget Aleris som driver boendet åt Malmö kommun.

Strax innan halv tre på natten ska 17-åringen ha gripits av polisen som sedan höll förhör med honom. Senare under onsdagen släpptes han och omhändertogs av socialen. Han är dock fortfarande misstänkt för försök till mordbrand.

— Det går inte att undvika sådana här incidenter till hundra procent, eftersom de är många barn i en speciell situation. Incidenten under natten togs om hand enligt våra säkerhetsrutiner, säger Isabel Andersson, chef för stöd och boende för unga på Aleris.

I nuläget är det 210 personer som bor på asylboendet.

Källa:
Försök till mordbrand på flyktingboendet


  • Publicerad:
    2015-09-24 22:00