MASSINVANDRING. Den homosexuelle komikern Jonas Gardell menade nyligen i en intervju att han och hans pojkvän gömmer så kallade flyktingar.

Gardell Victoria

Jonas Gardell och kronprinsessan Victoria.

Under kvällen kommer flera artister att samlas i Globen för en välgörenhetskonsert ”till förmån för flyktingskatastrofens offer”. En av personerna som kommer att delta är Jonas Gardell, som under en intervju innan evenemanget menar att han och hans pojkvän Mark Levengood gömmer illegala invandrare.

— Vi har gömt flera flyktingar. Det finns i mig och min familj en vilja att göra något bra för folk, sedan kan man misslyckas jättemycket, men det finns en stark vilja, säger han.

Bland annat berättar Gardell om en illegal invandrare som paret gömde i deras sommarstuga under ett helt år. Han menar vidare att Sverige och svenskarna är väldigt toleranta och att det är en uppåtgående trend.

— Vi kan och vi ska, vi kan bättre. Sverige är ett land som de sista 30 åren har varit unika i att vara så toleranta som vi är. Vi blir faktiskt mer toleranta, menar han.

Om polisen nu kommer att utreda huruvida Jonas Gardell och Mark Levengood har begått brottsliga handlingar återstår att se.

Flera artister gömmer illegala invandrare
Även operasångerskan Malena Ernman från Sandviken, som kommer att medverka på kvällens konsert, är öppet svenskfientlig och har gömt illegala invandrare hela sitt liv.

— Vi har gömt flyktingar och tagit hand om flyktingar under hela min uppväxt. Min pappa och mamma är fortfarande extremt aktiva, ännu mer nu när de pensionerats, de jobbar med integration dagligen, menar hon.

Vidare menar hon att personer som är kritiska till den pågående massinvandringen och den negativa samhällsutvecklingen har som hobby att ”hata och ogilla”.

— Det finns alltid några som tycker annorlunda som har som hobby att hata och ogilla och jag tycker lite synd om dem som inte har något annat för sig än att hata de som bryr sig och som gör någonting. Men de skiter jag i, de är inte så många, menar Ernman.

Källor:
Jonas Gardell: ”Vi har gömt flera flyktingar”
Malena Ernman: Jag tycker synd om de som hatar


  • Publicerad:
    2015-09-29 18:45