INRIKES. I coronavirusets spår har flera teatrar valt att stänga ner under en tid för att begränsa smittan. Den homosexuelle vänsterkomikern Jonas Gardell valde att göra tvärtom – på torsdagen ringdes det runt till hans publik för att pressa ner till den under 500, som är gränsen för de mötesrestriktioner som gäller sedan i onsdags.

Jonas Gardell turnerar med sin show där åhörarna kan få coronasmitta som bonus. Skärmbild: Youtube.

För att hindra den okontrollerade spridningen av coronaviruset infördes på onsdagen mötesrestriktioner i Sverige. Folksamlingar på över 500 personer förbjöds tills vidare.

Många teatrar och artister har av omsorg med sitt folk stängt ner helt under en tid. Bland dessa finns Malmö Opera, Stockholms konserthus och Stadsteatern i Göteborg.

Den homosexuelle vänsterkomikern Jonas Gardell som är på turné med sin show Queen of fucking everything låter sig dock inte hejdas. Inför torsdagens föreställning på Tibble teater i Täby som har 540 platser, ringdes det runt till publiken för att få dem att boka om till ett senare tillfälle. Detta för att komma ner i ett antal under 500 så att showen kunde genomföras trots restriktionerna.

Att Gardell väljer att tänka på sig själv istället för sina medmänniskor har har upprört många. På Twitter skriver en användare:

Dramaten och kungliga operans lakejer samt Gardell har hållit hög svansföring angående solidaritet miljö och bla bla bla. Men nu kommer deras sanna ansikte fram. Cashen ska in, the show must go on. Antar dessutom att deras publik består till 90% av riskgrupper.

En annan skriver: ”Räkna aldrig pengar utan handskar”.

En tredje kommenterar: ”Det är som om han kommer från en kultur där det är naturligt att sprida smitta”.

Biljettinnehavare som vill avboka sina biljetter av oro för att bli smittade har nekats att lösa in biljetterna, vilket även det kritiserats.

Showen som hade premiär i Karlstad den 6 mars sätts upp på 28 platser runtom i Sverige.

Källa:
Fansen corona-rasar på Jonas Gardell: ”Hur f*n tänker du?”


  • Publicerad:
    2020-03-13 09:30