Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ingrids sionistpastor trotsar coronaviruset – håller massmöte med “Guds beskydd”

Av Redaktionen, 2020-03-14
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Predikanten Lars Enarson var Ingrid Carlqvists reseguide och andliga vägledare när hon nyligen besökte skurkstaten Israel. Nu kommer han att genomföra det planerade väckelsemötet ”Nordens kallelsestund” under helgen i Stockholm, trots regeringens förbud av stora folksamlingar.

Skärmbild: himlentv7.se (Ingrid Carlqvist inklippt).

I helgen är ett stort frikyrkligt väckelsemöte planerat, som förväntas samla 1 500 personer i Stockholm – den region som drabbats värst av coronaviruset i Sverige. Trots att myndigheterna anser att läget i Stockholm är så akut att man diskuterar att sätta huvudstaden i karantän kommer mötet att genomföras. Mötet sker alltså trots förbudet mot samlingar på över 500 personer, skriver Aftonbladet.

Enligt predikanten Lars Enarson, som arrangerat mötet, är detta dock inga problem eftersom mötet har ”Guds beskydd”.

— Om vi upplever att det är Guds vägledning att göra det här får han ta hand om konsekvenserna. Men vi tar inte lätt på det här. Vi vidtar alla försiktighetsåtgärder vi kan, förklarade Lars Enarson i den tidigare intervju i den kristna tidningen Dagen.

I ett inlägg på en Facebooksida för arrangemanget har Enarson uppmanat sina anhängare att trotsa rädslan för corona och komma till mötet:

Coronaviruset är en träning i att lära oss förtrösta på Herren inför det som skall drabba jorden. Domarna i Egypten drabbade aldrig Israels barn. Likaså har Herren lovat att ta hand om oss. I denna sena tid kommer det att visa sig vilka som tjänar Herren och vilka som inte gör det.

När Dagen frågar Enarson han menar med att det kommer att ”visa sig vilka som tjänar Herren och vilka som inte gör det” svarar han:

— Det betyder inte nödvändigtvis att alla kristna kommer att undkomma corona. Det jag menar i första hand är att människor som har en tro på Gud, har möjlighet att ha en annan förtröstan i de här tiderna. Men vi har ett löfte om beskydd, att Gud kan ta hand om oss.

Bjöd in Ingrid Carlqvist till Israel
Lars Enarsson är kopplad till det kontroversiella Livets ord-samfundet och har gjort sig ett namn som en predikant med stort engagemang i samhällsfrågor, där han utmärkt sig från sina kollegor genom ett helhjärtat stöd för Sverigedemokraterna. Till vardags bor Lars Enarson med familj i Israel och har liksom många andra frikyrkliga predikanter uttalat ett starkt stöd för den sionistiska skurkstaten. I ett Youtubeklipp beskriver han Israel som ett ”tryggt” land som står under gudomligt beskydd.

— Det finns ju så många underbara löften att Gud kommer att vara trofast sitt folk och hjälpa dem. Så vi känner att vi är i Guds beskydd när vi är i Israel, säger han.

Det var också Lars Enarsson som nyligen bjöd in Ingrid Carlqvist till Israel – en resa från vilken hon återkom som fanatisk kristen sionist. Ingrid motiverade efter resan sitt avfall till kristen sionism med ett citat från pastor Enarson:

Gud är en rättvis domare. De nationer som vägrar låta hans folk få tillbaka sitt eget land, riskerar i slutändan att bli av med sina länder. Därför är Israelfrågan en nyckelfråga för Sveriges och hela Europas framtid, och det är bland annat därför som det ser ut som det gör just nu i Sverige.

Inför att USA:s president Donald Trump skulle presentera sin fredsplan för Israel och Palestina blev detta också snabbt ett böneämne för Enarsons församling. Det Enarson bad för var att USA:s kristna sionister skulle agera såsom Ester – den judinna som enligt biblisk mytologi uppviglade till massmordet på 75 000 perser som judarna utförde för över 2 000 år sedan.

— Vi ska be att den evangeliska kristenheten i USA agerar som drottning Ester och går inför presidenten för att säga åt honom att överge Århundradets överenskommelse och inte acceptera en palestinsk stat på Guds heliga land, kommenterade Enarson bönerna till Världen idag.

Tidigare i veckan valde bögkomikern Jonas Gardell att hålla en show i Täby i trots mot regeringens förbud av större samlingar genom att pressa ner publiken under 500 individer. Även den kurdiske ”komikern” Özz Nujen har meddelat att han tänker fortsätta en pågående turné, samtidigt som han tillbakavisar kritikerna med orden ”sluta gnäll!”.

Samtidigt har ”Pride Boden” meddelat att man ställer in en så kallad prideparad som var tänkt att hållas i slutet av månaden med tanke på förbudet.

Det återstår att se ifall myndigheterna kommer att försöka hindra Enarsons massmöte.


  • Publicerad:
    2020-03-14 00:42