HOMOLOBBYN Muslimer har en ”skyldighet att försvara och inkludera HBTQ-personer i sina församlingar”, skriver kändisbögen Jonas Gardell i en kulturartikel.

Författaren och bögen Jonas Gardell skriver på Expressens kultursida att det är dags att muslimer ”omfamnar sina homosexuella bröder och systrar”. Enligt Gardell är det en ”skyldighet” efter attacken mot en bögklubb i Oslo tidigare i sommar.

Han inleder artikeln med att avslöja att den socialdemokratiska organisationen Broderskaparna, som tidigare var för kristna sossar men som numera domineras av muslimer, kräver att alla medlemmar ”accepterar homosexuella” – förutom om man är muslim.

”De behövde inte skriva under på Broderskaparnas inkluderande HBTQ-politik där man exempelvis accepterade samkönade äktenskap”, skriver Gardell och förklarar att han därför ställde in sina planer att gå med i organisationen.

Enligt Gardell är det ”svenska samhället” inte lika noga med att kräva underkastelse inför homolobbyns agenda när det gäller muslimer som med andra människor. Därför är det muslimernas eget ansvar att stå upp för ”grundläggande värderingar”.

Han kritiserar också muslimer för att försöka undgå detta, när man exempelvis tar emot bidrag i form av skattepengar till sina församlingar. ”Självklart är de allra flesta muslimer inte extremister utan tar avstånd från våld”, skriver han och fortsätter:

Men lik förbannat har alla ett ansvar, ett ansvar för hur den religion man tillhör ser på homosexuella och transpersoner, en skyldighet att försvara och inkludera HBTQ-personer i sina församlingar, ta emot oss i sina moskéer som älskade av Gud, just så som vi är", skriver Gardell.

Muslimska församlingar som inte tydligt tar ställning till dessa ”grundläggande värderingar” bör enligt Gardell bli utan skattebidragen.

”Att omfamna sina homosexuella bröder och systrar vore ett första steg på vägen att ta det ansvar som Skandinaviens alla muslimer faktiskt har för att värna den demokrati vi lever i och för att hatbrott som det i Oslo aldrig ska begås igen”, skriver han.

Detta är dock ingen ny idé från Gardell. Redan 2016 beskrev kändisbögen i Expressens så kallade kulturpodcast om hur han ville ”avradikalisera islam”.

— Vi har en svensk kyrka som för trettio år sedan hävdade att homosexuella var tvungna att leva i avhållsamhet. I dag delar de ut kondomer med sin stämpel på till homosexuella i Kina, sa han i podcasten och fortsatte:

— Staten la ju sig i kristendomen i flera hundra år. Man måste ge islam lite möjlighet att ta igen försprånget. I mötet med vår sekulära värld kommer islam att förändras. En mellanmjölksislam är fullt möjlig, och inte bara möjlig, utan oundviklig.