INRIKES. Efter att det uppdagats att SVT-ankaret Jonas Berring gjort amatörbögporr och onanerat på offentliga platser plockades Berring bort från rutan. Nu reagerar svenska homoprofiler genom att gå i taket över SVT:s beslut.

Jonas Berring. Skärmbild: youtube.com.

Nordfront skrev tidigare i veckan om att SVT Västerbottens nyhetsankare Jonas Berring avslöjats ha gjort amatörbögporr samt onanerat på offentliga platser. SVT valde då att plocka bort Berring från TV-rutan, varpå han senare valde att säga upp sig från den statliga mediejätten.

SVT:s beslut att ta bort den dekadente programledaren har nu fått frän kritik från en rad svenska homoprofiler, däribland Jonas Gardell:

”Kära SVT, är det bara på gym som era medarbetare inte får onanera, eller är det överlag onani som är det onda?” skriver den svenskfientlige homofilen på Twitter.

Gardell är inte den enda som tycker det är normalt att onanera på offentliga platser. Den vänsterliberala journalisten Isobel Hadley-Kampz tar det hela ett steg längre i en krönika i den judiskägda tidningen Expressen:

”Så länge han torkade av maskinerna på gymmet efteråt finns absolut ingenting upprörande alls här”.

Ronny Larsson, chefredaktör för homotidningen QX, tar också ställning för Berring:

”Vad har mannens runkande med hans roll som programledare att göra? Har han skadat någon? Begått ett brott? Begått någon form av övergrepp?
Nej”, skriver han.

SVT har dock fått stöd från facket:

— Jag kan tycka att det var ett rimligt beslut. Risken är att folk inte lyssnar på våra viktiga nyheter om det är något annat som stjäl fokus. Därför tycker att beslutet att han inte skulle synas i rutan var fullt rimligt, säger Hanna Nyberg, ordförande för journalistklubben på SVT.

Källor:
SVT-programledaren stöttas av kändisarna
Facket om petningen: ”Ett rimligt beslut”


  • Publicerad:
    2018-01-26 20:50