HOMOLOBBYN. En homoförening i brittiska Stonewall vägrar delta i London Pride. Anledningen uppges vara att paraden inte har tillräckligt mycket ”mångfald”.

Numera inte tillräckligt ”inkluderande”. Foto: Katy Blackwood (CC BY-SA 4.0)

Enligt en homoförening i den brittiska staden Stonewall är London Pride inte längre tillräckligt inkluderande och saknar tillräcklig mängd ”mångfald”, bland annat för att eventet lockade för få rasfrämlingar. Föreningen väljer därför att bojkotta eventet och kommer istället att delta i UK Black Pride.

— Vi vet att London Pride är ett event som är viktigt i våra kretsar och vi hoppas att vi kan delta i framtiden. Förra året flaggade dock eventets rådgivningsnämnd för att det finns en stor brist på mångfald och inkludering vid London Pride, speciellt när det kommer till etniska minoriteter, säger en taleskvinna för Stonewalls homoförening.

Föreningen säger att man lagt fram förslag för hur London Pride kan lösa sina ”mångfaldsproblem”. Företrädare för London Pride kallar dock Stonewallföreningens uttalanden ”respektlösa och felaktiga”. Huruvida homoparadens anordnare kommer börja kvotera in fler rasfrämlingar är i dagsläget oklart.

Källa:
Gay rights group Stonewall pulls out of London Pride because it isn’t diverse enough


  • Publicerad:
    2018-02-25 11:10