HOMOLOBBYN. Enligt uppgift anklagas en högt uppsatt person inom homolobbyn för att ha köpt sex av en minderårig pojke. Men när styrelsen för Stockholm Pride fick reda på saken valde man att inte polisanmäla.

Att en högt uppsatt homolobbyist nu anklagas för sexköp av en minderårig kommer kanske inte som en chock för homolobbyns kritiker. Men för Stockholm Pride är det uppenbarligen en stor prestigeförlust.

Det är bland annat Dagens Nyheter som rapporterar om en ”hög chef inom HBTQ-rörelsen” som anklagas för att ha handlat sex av en minderårig pojke. I mitten av november ska uppgifterna ha nått styrelsen för Stockholm Pride, landets kanske mäktigaste homolobbygrupp efter RFSU och RFSL själva. Styrelsen ska också ha fått bekräftat av den anklagade att han överfört pengar till pojken via Swish.

Men styrelsen valde att inte polisanmäla händelsen, ett beslut som dock inte var helt okontroversiellt inom homolobbyn.

Beslutet att inte polisanmäla fick bland annat ordföranden Haydar Adelson att avgå. DN påstår sig ha tagit del av ett internt mail där den före detta ordföranden riktar skarp kritik mot styrelsen.

”Jag anser att han borde ha avsatts omgående och vi borde ha gjort en polisanmälan. Dels för att visa att vi står för våra grundvärderingar och att vi har nolltolerans mot denna typ av handlingar”, skriver Adelson enligt DN.

Styrelsen har dock valt att avsluta ”samarbetet” med den utpekade pedofilen och Adelson valde i samband med sin avgång att polisanmäla honom.

Den utpekade homolobbychefen har alltså erkänt pengaöverföringar samt att han sexchattat med pojken. Han förnekar dock att pengarna ska ha varit betalning för sex, samt att han skulle ha känt till pojkens låga ålder.

— Jag nekar å det bestämdaste till att det skulle ha skett sexköp. Killen utgav sig på Qruiser att vara 18 när vi fick kontakt och berättade inte förrän långt senare att han bara är 16. Personen som påstår att jag köpt sex av honom är anmäld för grovt förtal och jag hoppas det leder till åtal. Jag har aldrig känt mig så kränkt, misstrodd och dömd av en pöbel i hela mitt liv, säger den anklagade mannen till homotidningen QX.

Undersökningar har visat att framförallt homosexuella män är överrepresenterade när det kommer till sexuell dragning till minderåriga. Enligt en undersökning som citeras av Family Research Institute så hade 23 procent av alla tillfrågade homosexuella män uppgett att de haft sex med pojkar yngre än 16 år. Samtidigt uppgav 7 procent att de haft sex med så unga pojkar som 13 år eller yngre.

Den utpekade homolobbychefen uppger även att han stötte på den minderårige pojken via Cruiser, som är en mötesplats för så kallade hbtpq-personer på Internet. Sajten drivs av bögtidningen QX och har länge kantats av skandaler kring pedofiler som söker kontakt med minderåriga, vilket Nordfront tidigare skrivit om.

Källor:
Stockholm Pride agerade inte på anklagelser om sexköp
Stockholm Pride-chef anklagas för sexköp av minderårig pojke
How Much Child Molestation is Homosexual?


  • Publicerad:
    2017-12-21 21:17