UTRIKES. En av Australiens mest kända rugbyspelare sa nyligen att ”homosexuella hamnar i helvetet”. Trots en massiv mediahets har han vägrat ta avstånd från sitt uttalande.

Israel Folau.

Israel Folau, en av Australiens mest kända rugbyspelare, gjorde nyligen ett uttalande där han menar att ”homosexuella hamnar i helvetet”. Detta ledde till en massiv mediahets där han anklagades för ”homofobi”.

”Vad var Guds plan för homosexuella?? HELVETET… Såvida de inte gottgör sina synder och vänder sig till Gud”, skrev Folau på Instagram.

Trots den massiva mediahetsen har han stått fast vid vad han skrev, och hänvisar till att det är han religiösa övertygelse. Trots den kraftiga kritiken från media har han inte fått någon bestraffning för sitt uttalande av Rugby Australia.

— Jag står fast vid vad jag tror på och det är något personligt som har att göra med vem jag är. Det är något som kommer från botten av mitt hjärta. Det krockar inte med något som har med rugbyn och mina lagkamrater att göra, säger Folau till The Independent.

Källa:
Australian rugby star Folau ’stands firm’ that gay people ’will go to hell’


  • Publicerad:
    2018-05-04 19:50