UTRIKES. Den australiensiske senatorn Fraser Anning har hamnat i blåsväder efter att ha efterlyst en ”slutgiltig lösning” på massinvandringsproblemet, i form av en folkomröstning.

Den australiensiska senatorn Fraser Anning har mött kritik efter att ha efterlyst en folkomröstning om huruvida muslimer ska få invandra till Australien, något han själv valde att kalla en ”slutgiltig lösning”. Samtidigt lyfte han fram den pro-vita invandringspolitik som fördes till 60-talet som föredömlig.

— Jag trodde att vi hade kommit längre än så här i parlamentet. Australien är en varm och öppen nation, säger den liberale senatorn Mitch Fifield.

Även landets premiärminister Malcolm Turnbull kritiserade uttalandet och påstår att ordet australiensare inte anspelar på etniskt ursprung utan istället betyder att man delar så kallade ”demokratiska värderingar”. Turnbull menar även att Australien är världens mest lyckade mångkulturella samhälle.

Fraser Anning meddelar dock att han inte kommer backa från sina uttalanden:

— Faktum är att allt jag sa var att den slutgiltiga lösningen till migrationsproblemet är en australiensisk omröstning, säger Anning och fortsätter:

— Jag ångrar ingenting. Jag kommer inte be om ursäkt eller ta tillbaka något jag sagt.

Även Bob Ketter, ledare för Ketter’s Australian Party som Anning tillhör ställer sig bakom uttalandet och kallar det ”magnifikt”.

Källa:
Australiensisk högerpopulistisk senator använde nazi-uttryck


  • Publicerad:
    2018-08-16 20:25