SYDKOREA. Vanliga sydkoreaner har gått man ur huse för att protestera mot så kallade flyktingar från Jemen. Det ska röra sig om Sydkoreas första invandringskritiska rörelse.

Youtube skärmdump

Under hela sommaren har sydkoreaner demonstrerat mot att släppa in araber i landet. ”Sparka ut låtsasflyktingarna!” har varit ett vanligt slagord i de folkliga demonstrationerna, som hållits på bland annat ön Jeju, dit hundratals så kallade flyktingar importerats.

Enligt New York Times var Jeju tidigare ett paradis som smekmånadsturister sökte sig till, en ö som också kvinnliga dykare och golfare fann behag i. Sedan kom araberna, vilka enligt New York Times fått Jeju-invånarna att ryta ifrån.

Även i den sydkoreanska huvudstaden Seoul har det hållits demonstrationer mot muslimerna. Yang Eun-ok, som ledde protesterna i Jeju, berättar för New York Times:

— De kan ta sig flera fruar och producera många barn. Nu består de av 500 personer. Om 10 och 20 år, hur många kommer de att vara?

År 2017 fick Sydkorea 51 jemenska asylsökare. Under de första fem månaderna av år 2018 hade det kommit 561 jemenska asylsökare till det än så länge tämligen homogena landet.

Källor:
South Koreans begin protesting as they don’t want Muslim refugees in their country
Migrants Expected Warm Welcome on Korean Resort Island. They Were Wrong


  • Publicerad:
    2018-09-18 09:10