MÅNGKULTUREN. Efter ett uppmärksammat mord på en tysk i Chemnitz utförda av illegala rasfrämlingar har inrikesministern försvarat det tyska folkets raseri.

Den tyska tidningen Die Welt har från källor närvarande vid ett möte med Tysklands inrikesminister Horst Seehofer erfarit att han vid mötet som hölls i onsdags beskrev invandringen som ”alla problems moder”.

Seehofer talade om ett skrämmande mord på en 35-årig tysk som utförts av invandrare i Chemnitz och som utlöst massiva protester mot den pågående främlingsinvasionen, protester som Seehofer försvarade.

När de upprörda tyskarna spontant protesterade mot invandrarvåldet anordnades det snabbt motdemonstrationer mot de upprörda tyskarna.

Merkel fördömer folkets protester, kallar dem kollektivt för nynazister och xenofober

Förbundskansler Angela Merkel och hennes talesman gick ut och fördömde folkets protester och sade att de utfördes av nynazister och främlingsfientliga personer. Merkel fördömde inte det föregående mordet på tysken som rasfrämlingarna hade utfört.

Men enligt chefen för Tysklands underrättelsetjänst, Hans-Georg Maassen, finns det ingenting som tyder på att ”högerextremister” skulle ha jagat invandrare under demonstrationerna i Chemnitz, vilket både massmedia och Merkel påstår. Tvärtom verkar det som om de tecken som finns på sådan högerextremistisk aktivitet är desinformation, säger Maassen.

— Det finns starka skäl att tro att detta är medveten desinformation, möjligen för att distrahera allmänheten från mordet i Chemnitz. Det finns inga bevis som antyder att den video som påstås visa det inträffade och som cirkulerar på nätet är autentisk, säger Maassen till tidningen Bild.

Merkel och massmedia blundar för sakfrågan

Det är denna situation som har lett till att inrikesminister Seehofer nu har sagt att invandringen är alla problems moder. Han uttrycker förståelse för tyskarnas reaktioner i Chemnitz.

— Först inträffar ett brutalt brott, sedan får vi debatter om situationen där det ursprungliga brottet inte ens spelar någon roll, sade Seehofer, och refererar till Merkels, motdemonstranternas och massmediernas kritik mot tyskarna som protesterar mot invandrarvåldet. Seehofer sade också att när folk är rasande, gör det dem inte per automatik till nazister.

Anklagelser om nazism och högerextremism verkar vara ett slentrianmässigt använt knep för att kväsa alla former av opposition mot den rådande invandringspolitiken i Europa.

En man från Syrien och en från Irak sitter i förhör angående mordet. En tredje man är efterlyst sedan i tisdags.

Källor:
”Migration is the mother of all problems” says German Interior Minister
Chemnitz violence: ’No evidence’ far-right chased foreigners, says intelligence chief


  • Publicerad:
    2018-09-08 18:10