TYSKLAND. Tysk polis har gripit sju män misstänkta för ”nynazistisk” terrorverksamhet.

I delstaterna Sachsen och Bayern har tyska polisen gripit sex män som misstänks för att ha bildat en högerextrem terrorgrupp. Över 100 poliser sattes in i insatsen för att gripa männen.

Efter det mord som invandrare begick på en tysk medborgare med kubanskt ursprung i Chemnitz för ungefär en månad sedan, har protesterna mot invandrarvåldet varit mycket högljudda. Media i Sverige rapporterar förhållandevis lite om det tyska folkets opinionsyttringar efter det inträffade.

Protesterna fortsätter. Den misstänkta ”högerextrema terrorsekt” som nu har ”avslöjats” uppges bestå av män som attackerar människor med gasflaskor och elpistoler. Gruppen kallas ”Revolution Chemnitz” och består av män mellan 20 och 30 år. De påstås också ha planerat attentat på invandrare och politiska motståndare och ska enligt uppgift försökt att få tag i automatvapen.

Den federala åklagarmyndigheten hävdar att de gripna männen ”har kopplingar till nynazistiska kretsar” i staden Chemnitz.

En sjunde misstänkt person som polisen tror har varit gruppens ledare greps redan 14 september anklagad för att ha ”hotat den allmänna ordningen”, enligt TT, alltså inte stört ordningen, utan hotat ordningen. Alla sju män kommer inom kort att ställas inför en domare som ska ta ställning till om de ska kvarhållas i häktet.

Källa:
Misstänkt högerextrem terrorsekt avslöjad


  • Publicerad:
    2018-10-03 09:10