FRÄMLINGSVÅLD. När en tysk man på söndagen tillsammans med två kamrater försökte hindra en grupp rasfrämlingar från att våldta en tysk kvinna attackerades de med knivar så allvarligt att mannen avled av sina skador.

Mordplatsen i Chemnitz

Mitt under en pågående stadsfest i den tyska staden Chemnitz försökte en grupp migranter från Syrien och Irak våldta en tysk kvinna. När tre tyska män ingrep för att försöka avbryta övergreppet vände rasfrämlingarna sin vrede mot dessa och knivhögg dem besinningslöst. En av tyskarna avled och de andra två fick allvarliga skador.

Bara några timmar efter mordet mobiliserades via sociala medier snabbt en stor demonstration med runt 800 deltagare för att protestera mot det grova invandrarvåldet. Demonstrationerna fortsatte på måndagen med uppslutning av uppemot 1000 deltagare.

Media har rapporterat om sammanstötningar mellan demonstranterna och gäng med migranter i staden.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel ska ha kallat demonstrationerna för olagliga och sagt att sådan ”intolerans mot människor som ser ut på ett visst sätt eller har en viss bakgrund” är något som hon inte tolererar.

Tysk polis har gripit två personer misstänkta för mordet, en 23-årig syrier och en 22-årig irakier.

Källa:
Ein Stadtfest außer Kontrolle


  • Publicerad:
    2018-08-28 08:45