MÅNGKULTUREN. Två syrier dömdes i fredags för gruppvåldtäkten i början av april i det lilla samhället Smålandsstenar.

Bilder av Imad Alsheikhos rum och chokladdrycken från polisens förundersökning.

I fredags den 27 juli 2018 dömdes de två syrierna Ali Jaber (20010103-2654) och Imad Alsheikho (20000102-4314) för den gruppvåldtäkt den 1 april 2018 på en kvinna i samhället Smålandsstenar. Nordfront har tidigare skrivit om denna våldtäkt som begicks i en lägenhet på Furugatan 14 i Smålandsstenar som ligger i Gislaveds kommun. Jaber dömdes skyldig till grov våldtäkt och övergrepp i rättssak medan Alsheikho dömdes skyldig till grov våldtäkt.

I domen beskrivs hur de båda syriska männen under en längre tid, uppgifterna som en och en halv timme nämns, turades om att våldta kvinnan medan hon sov. Mot slutet vaknade kvinnan och våldtäkten fortsatte en tag efter det, men avslutades sedan eftersom kvinnan kämpade emot och grät.

Båda syriernas berättelser bekräftar att de hade sex med henne medan hon sov och var helt utslagen, men Alsheikho menade att hon innan hon somnade hade gått med på att ha sex med männen. Detta motsägs dock av både kvinnans och Jabers berättelser under förhören som var tydliga om att inget samtal om sex hade förekommit innan kvinnan somnade.

Innan kvinnan somnade på Alsheikhos säng hade alla tre druckit en chokladdryck. Männen hade sagt att det var O’boy, men kvinnan tyckte inte att det smakade som det. Männen hade även visat henne vilket glas som var hennes när de skulle dricka. Sedan somnade kvinnan kort efter detta. Vid undersökningar senare kunde det inte påvisas att kvinnan hade drogats. Anmälan av händelsen gjordes dock först efter en vecka och undersökningen om spår av droger ännu senare.

Sängen i Imad Alsheikhos sovrum där våldtäkten begicks. Klicka för större bild.

Tingsrätten förklarar att straffvärdet för brotten som Jaber dömdes för sammantaget var 4 år och 8 månaders fängelse, men eftersom rätten menar att han bara var 17 år då brottet begick så gör ungdomsreduktionen att det bara blir 1 år och 6 månaders fängelse och då påföljden bestämdes till sluten ungdomsvård där inget villkorligt frigivande finns så förkortades straffet ytterligare till bara 1 år sluten ungdomsvård.

Brottet som Alsheikho begick hade ett straffvärde på 4 år och 6 månaders fängelse, men då han enligt rätten bara var 18 år när brottet begicks så gjorde ungdomsreduktionen att tiden omvandlades till 2 år och 3 månader fängelse. Då Alsheikho var över 18 år kan inte sluten ungdomsvård utdömas.

Skadeståndet som jaber och Alsheikho ska betala till kvinnan sattes till 170 000 kronor.

Offret var vän med Jaber och hade aldrig tidigare träffat Alsheikho.

Källor:
Jönköpings TR B1460-18 Dom 2018-07-27


  • Publicerad:
    2018-07-30 12:00