TYSKLAND. En familjefar slog hårt tillbaka mot en klåfingrig afrikansk ”flykting” som antastade hans dotter mitt på öppen gata. Nu är han misstänkt för våldsbrott av tysk polis.

Det var den 30 september runt midnatt vid järnvägsstationen i Hackerbrück i München som en 28-årig främling från Eritrea bestämde sig för att sticka handen under blusen på en 21-årig tyska. När kvinnans far fick syn på detta svarade han med att ge främlingen ett knytnävsslag i ansiktet.

En anställd vid järnvägsstationen som bevittnade händelsen tillkallade polis till platsen. På plats beslutade polisen att upprätta två anmäningar – en mot främlingen för sexuellt ofredande och en mot familjefadern om misshandel.

Nyheten har kanske föga förvånande upprört många tyskar, som menar att mannen handlade i försvar av sin dotter. På sociala medier har polisen fått ta emot kraftig kritik för sin hantering av ärendet.

Den tyska polisen försvarar beslutet att anmäla mannen för misshandel med att det är ”upp till domstolen” att värdera anklagelsen, och att polismännen agerade enligt lagboken genom att anmäla familjefadern. Münchenpolisens talesman Petra Wiedmann skriver i ett pressmeddelande att hon uppmanar allmänheten att använda ”andra alternativ” för att stoppa den typen av övergrepp som främlingen nu är misstänkt för.

Källa:
Tysk mann anmeldt for å ha beskyttet sin datter mot seksuelt overgrep fra innvandrer


  • Publicerad:
    2018-10-09 14:00