BROTT. I helgen blev ännu en kvinna gruppvåldtagen av minst fyra personer i Malmö. Polisen meddelar dock att ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Under natten till lördagen blev ännu en kvinna i Malmö gruppvåldtagen. Denna gång ska det enligt uppgift ha varit fyra eller fem ”yngre män” som drogat en kvinna och tagit henne till en samlingslokal i ett flerfamiljsbostad i området Lindängen i Malmö.

— Vi har varit på plats på en adress och det har upprättats en anmälan om en våldtäkt, säger Marie Keismar, befäl vid polisens ledningscentral i region Syd.

Spår ska ha säkrats av polisens tekniker och offret har även undersökts på sjukhus där kläderna har omhändertagits. Ingen misstänkt gärningsman har gripits och polisen säger att de nu arbetar med att söka efter kameror i området.

Flera kvinnor har på den senaste tiden blivit gruppvåldtagna i invandrartäta Malmö. Under november och december ifjol anmäldes fyra grova överfallsvåldtäkter i stadsdelarna Högaholm, Sofielund, Södervärn och Segevång.

Polisen uttalade sig på måndagen att de inte ser någon direkt koppling till de tidigare gruppvåldtäkterna, men huruvida detta stämmer återstår dock att se.

Källor:
Ännu en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö – spår säkrade
Misstänkt våldtäkt på Lindängen: övergrepp på kvinna i samlingslokal


  • Publicerad:
    2018-02-05 19:05