Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

En döms för våldtäkten i Lindängen

Av Tobias Lindberg, 2018-06-19
informationskriget@protonmail.com

MALMÖ. Tingsrätten slog fast att den omskrivna gruppvåldtäkten i samlingslokalen i Lindängen inte var en gruppvåldtäkt, utan dömer istället en person skyldig till våldtäkt.

Den 18 juni kom domen för den händelse som har omskrivits som en gruppvåldtäkt som skedde i en samlingslokal natten mellan den 2 och 3 februari 2018 i området Lindängen i Malmö. Tingsrätten slår fast att det utifrån bevisning och parternas berättelser inte var fler än en person som våldtog kvinnan och att det inte var fler som hjälpte till på något sätt. Därför ska det inte räknas som grov våldtäkt. Däremot fanns flera personer närvarande när våldtäkten genomfördes, vilket rätten menar ändå är en försvårande omständighet även om det inte gör att det räknas som grov våldtäkt.

Max Manskov.

Den som döms för våldtäkt är Max Manskov (20010327-6135), vars sperma hittades på den kudde som målsäganden hade legat på. DNA-bevisning tillsammans med de inblandades berättelser räckte för att slå fast att det handlade om en våldtäkt och inte ett frivilligt oralt samlag som Manskov själv hävdade.

Gällande anklagelserna om att kvinnan även skulle ha blivit lurad på pengar så frias såväl Manskov som Leonardo Kwiek och Muhammed Voca Rexhepi från åklagarens yrkande om bedrägeri.

I stort var det som hände under kvällen och natten den 2 och 3 februari att kvinnan som nyss hade blivit utskriven från sjukhuset där hon hade varit på grund av drogpåverkan och dåligt psykiskt mående träffade ett gäng ungdomar i Lindängens centrum som hon ville ha hjälp av att ordna sömntabletter och en plats att sova på. Det var därför de tog ut pengar från kvinnans bankkonto, vilket åtalet om bedrägeri gällde. Sedan förde de kvinnan till källaren och tvättstugan i det hus på Kantatgatan 72 där Kwiek bor så att hon skulle kunna sova där. Det var sedan i tvättstugan som våldtäkten skedde.

Kantatgatan 72. Klicka för större bild.

Efter våldtäkten tog sig kvinnan ifrån källarlokalen och irrade runt i Lindängens centrum där en förbipasserande vid klockan 07:30 hittade henne liggande på marken innan hon återigen fördes till sjukhus.

Detta gäng av ungdomar bestod av förutom Manskov, Kwiek och Rexhepi även av en som heter Djani Djordjevic samt av minderåriga syskon till Kwiek och Djordjevic som var under 15 år. Flera av dessa ungdomarna närvarade alltså när Manskov våldtog kvinnan och även om ingen av de andra deltog så gjorde de heller inget för att stoppa den. Sammanlagt kan ungdomarna ha varit sju stycken vid tillfället när kvinnan våldtogs.

Manskov dömdes till 10 månaders sluten ungdomsvård och 115 000 kronor skadestånd. Straffvärdet för brottet efter avdrag för att Manskov var 16 år när han våldtog kvinnan var enligt tingsrätten 15 månaders fängelse och eftersom han var så ung så utdöms sluten ungdomsvård istället. Att det blir 10 månader istället för 15 månader beror på att det inte tillämpas villkorlig frigivning efter två tredjedelar av straffet för sluten ungdomsvård som det gör vid fängelse.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Malmö TR B1236-18 Dom 2018-06-18


  • Publicerad:
    2018-06-19 14:15