MALMÖ. I maj 2015 utsattes en asiatisk kvinna som arbetade på en Thai Massage-salong för en brutal våldtäkt och drygt tre år senare fick polisen träff på DNA från en afghan som greps för ett annat brott.

Klicka på bilden för att förstora.

I början av oktober dömdes afghanen Ali Saleh Ali (911077-2911) till 4 år och 10 månader fängelse och utvisning i 10 år för Grov våldtäkt, Olaga hot, Misshandel och Försök till olaga frihetsberövande.

Det var strax efter 9-tiden på morgonen den 26 maj 2015 som den grova våldtäkten ägde rum på Kanya Traditional Thai Massage på Jägersrovägen 12 i Malmö. I vanliga fall arbetade de alltid minst två på salongen, men den morgonen hade den andre ringt och sagt att denne inte kunde komma. En kund med vad målsäganden beskrev som ”asiatiskt utseende” kom in för en massage. Under massagen ville kunden bli tillfredsställd sexuellt och när målsäganden vägrade så våldtog kunden henne. Genom misshandel, hot med kniv och att binda målsäganden så tilltvingade han sig oralsex. När det sedan plingade till för att en annan kund klev in i receptionen så blev han distraherad, klädde på sig och försvann.

Efter våldtäkten kunde skadorna på kvinnan dokumenteras och DNA-spår från gärningsmannens spermier säkras, men ingen gärningsman kunde gripas. Sedan i augusti 2018 så fick polisen plötsligt träff på Ali, som nyligen hade tvingats lämna DNA eftersom han var misstänkt för ett annat brott i Göteborg. Ali Saleh Ali har förnekat samtliga gärningar och gjort gällande att han aldrig besökt platsen, men dömdes ändå eftersom DNA-bevisen var så starka.

Källa:
Malmö TR B7753-18 Dom 2018-10-02


  • Publicerad:
    2018-10-24 07:00