MÅNGKULTUREN. Afghanen skar ihjäl sin tyska välgörare, stal hans bil men kraschade och greps när han försökte fly.

Den 20-åriga afghanen har gripits i tyska Wittenburg, efter att han hade skurit av halsen på en 85-årig man, Dietrich P. och sedan försökt fly i en bil han hade stulit av tysken. Den gamle gett den afghanske pojken arbete och husrum.

Det var offrets dotter, som arbetar som humanitär hjälparbetare, som hade föreslagit pappan att ta hem afghanen och ge honom husrum och anställning. Afghanens arbete var att ta hand om mannens trädgård och städa huset.

Asylanten återgäldade sin värds godhet med blod, skriver RT. Tidigt på lördagsmorgonen när Dietrich sov, stack den afghanska ”pojken” en kniv i mannens hals och dödade honom, innan han stal mannens bil och flydde platsen.

Hjälpsamma humanister
Offret rapporteras att under sin yrkesverksamma tid ha varit aktiv i den agrara avdelningen av det socialistiska partiet GDR som styrde över dåvarande Östtyskland.

— Alla här kände Dietrich, sade en granne till tidningen Bild.

— Han var alltid vänlig och hjälpsam. Det är ofattbart att detta kunde hända oss.

Dietrich dotter hade träffat den unge mannen på en flyktingförläggning i Zwickau, där hon volontärarbetade.

Åklagarna hävdar att mordet bevittnades av Dietrichs hemhjälp, en man från Bosnien. Den bosniske mannen såg mordet på en baby-övervakningskamera som han hade installerat för att kunna hålla den gamle mannen under uppsikt om han på något sätt behövde akut hjälp. Först trodde bosniern att afghanen bara rättade till mannens lakan. Det var först efteråt han insåg vad afghanen hade gjort.

Afghanen stal därefter mannens bil och försökte fly. Han krockade dock med bilen och fortsatte därför till fots. En polispatrull fångade in honom och afghanen fördes till sjukhus, men blev snart identifierad som efterlyst och greps.

Den tyska polisen har inga uppgifter om att afghanen tidigare skulle ha begått några brott lokalt. Det är däremot känt att hans visumansökan avslagits och att hans uppehållstillstånd går ut i januari 2019. Han hade inte ens stulit någonting annat från Dietrich hus, förutom bilen, och han har inte talat om sitt mord.

Varnar för ”politiska spekulationer”
Inrikesministern för Mecklenburg-Vorpommern, Lorenz Caffier, varnar folk för att använda det begångna brottet för ”politiska spekulationer”. Efter en ström av brott begångna av afghaner i Tyskland, är Caffiers varning ett eko av vad FN:s kommissionär för flyktingar Filippo Grandi sade i september, anser RT.

Att skicka hem afghaner är en ”komplex fråga” sade Grandi, trots en serie av vida omtalade våldsbrott utförda av afghaner, som ett knivmord i Chemnitz, en våldtäkt på en grundskola i Berlin nyligen, ett sexmord på en invandraraktivist 2016.

Källa:
Rejected asylum-seeker ‘slit throat’ of elderly German man who gave him job & shelter at his home


  • Publicerad:
    2018-11-22 14:55