TYSKLAND. 19-åriga Maria Ladenburger arbetade som volontär på en flyktingförläggning i den tyska staden Freiburg. I oktober i år hittades hon död. Ett så kallat flyktingbarn från Afghanistan har nu erkänt att han våldtagit och mördat henne.

facebook

Maria Ladenburger.

Den 16 oktober i år hittades den 19-åriga Maria Ladenburger i floden Dreisam i den tyska staden Freiburg. I fredags greps ett så kallat flyktingbarn från Afghanistan efter att DNA-spår kunde matcha honom till mordet. Den påstått tonåriga afghanen som har erkänt våldtäkt och mord kommer nästa år att ställas inför rätta.

Det är ännu oklart om Ladenburger kände till gärningsmannen innan kvällen hon blev mördad. Vid sidan av sina studier jobbade hon som volontär vid en flyktingförläggning och var dotter till en högt uppsatt EU-tjänsteman vid namn dr. Clemens Ladenburger.

I nuläget utreds samma gärningsman för ytterligare ett mord på en 27-årig kvinna som hittades våldtagen och mördad i ett joggingspår 3 mil från Freiburg.

Det har den senaste tiden inträffat liknande fall i vågen av massinvandringen där unga naiva kvinnor som engagerar sig för så kallade flyktingar får plikta med sina liv.

Källa:
Teenage Afghan immigrant is arrested in Germany after 19-year-old who worked at refugee centre and was the daughter of a senior EU official was raped and killed while out jogging


  • Publicerad:
    2016-12-04 20:20