BROTT. Två invandrarmän, en 22-åring från Afrika och en 19-åring från Libanon, har åtalats för grov våldtäkt mot en kvinna i Örebro. Offret ska ha våldtagits flera gånger om och sedan misshandlats och bränts med en cigarett när hon försökte fly från platsen.

Det var i juli 2016 som en kvinna våldtogs i en lägenhet i Örebro av två invandrarmän. Kvinnan låg och sov på sin säng när männen slet av henne både hennes jeans och trosor och drog ned henne på golvet där de höll fast henne och turades sedan om att våldta henne upprepade gånger.

När kvinnan försökte fly från platsen, dels via fönstret och dels genom ytterdörren, ska hon ha blivit misshandlad av afrikanen som slog mot hennes ansikte och även brände henne med en cigarett på låret.

Enligt åklagaren i fallet utnyttjade de två invandrarna att kvinnan ”på grund av sömn och berusning befunnit sig i en särskilt utsatt situation”.

Bland vittnena finns det en granne som ska ha hört kvinnan ropa ”jag vill inte göra det” och som också såg hur kvinnan skyndade sig iväg från lägenheten efter händelsen.

Efter våldtäkten ska kvinnan ska ha åsamkats skrapsår på knät, rodnad på rumpan, ett rött märke på höften, rivmärke på ryggen och ett blåmärke på vänster arm. Efter misshandeln drabbades hon av smärta, brännsår på låret och rodnader på kinderna.

Den ena åtalade mannen, vars föräldrar kommer enligt folkbokföringsregistret från Somalia respektive Etiopien, har hunnit bli svensk medborgare och kan därför inte utvisas. Den andre invandraren är en libanesisk medborgare men åklagaren har inte yrkat att han ska utvisas.

Källor:
Unga män åtalas för grov våldtäkt – ska ha slagit och bränt kvinnan med en cigarett
Gruppvåldtagen kvinna försökte fly ut genom fönstret – då brände de henne med en cigarett
Två unga män häktade för grov våldtäkt – ena misstänks även för misshandel


  • Publicerad:
    2017-01-12 08:05