INRIKES. UPPDATERAD: Under natten till lördagen ringde en person in till polisen efter att denne hittat en våldtagen kvinna utomhus. Nu inleds en förundersökning om grov våldtäkt.

Strax innan klockan fyra på lördagsmorgonen ryckte polisen ut efter att de fått in ett larm om en upphittad, våldtagen kvinna i Nynäshamn. Det är oklart hur anmälaren hittade kvinnan, men personen uppgav att kvinnan blivit våldtagen utomhus.

— Vi fick in uppgifter från en anmälare som uppgav att hon har blivit våldtagen utomhus, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Strax efter att polisen anlänt till platsen fördes kvinnan till sjukhus för vård. Än vet man inte om det finns några vittnen till våldtäkten och gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Både tekniker och en krimsökhund undersöker platsen i hopp om att få upp ett spår eller en ledtråd till vem gärningsmannen är. Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt.

UPPDATERING:
Enligt polisen rör det sig troligtvis om en gruppvåldtäkt.

— Det ska vara flera män som har gjort det här, men allt är väldigt oklart i nuläget. Hon hade varit på någon restaurang innan men vilken, det har jag ingen aning om. Vi har som sagt kunnat hålla väldigt knapphändiga förhör, säger Christer Holmer, stationsbefäl Stockholm Syd Flemingsberg.

Det råder stora oklarheter kring vad som hänt, detta då kvinnan mår så pass dåligt över vad som hänt att hon har svårt för att prata om det. Platsen där hon hittades kanske inte är platsen där våldtäkten ägde rum. Man vet heller inte hur många gärningsmän det är och de signalement som kvinnan kunnat uppge var väldigt vaga. Dock står rubriceringen grov våldtäkt kvar i förundersökningen.

Under 2016 begicks nio våldtäkter i Nynäshamn och ett våldtäktsförsök ägde rum. Det är dock låga siffror om man jämför med andra kommuner i Stockholms län. Hårdast har Stockholms stad drabbats där det under 2016 fullbordades 369 stycken våldtäkter.

Källa:
Våldtagen kvinna hittad utomhus
Misstänkt gruppvåldtäkt i Nynäshamn i morse – ”ska vara flera män som har gjort det här”


  • Publicerad:
    2017-01-28 13:00