BROTT. Under söndagsmorgonen livesände en grupp invandrare på Facebook när de våldtog en närmast helt utslagen kvinna i Uppsala. Tre personer har nu gripits misstänkta för grov våldtäkt. UPPDATERAD 23/1 18:45.

khodagholi

En av de misstänkta gärningsmännen, Emil Khodagholi.

Det var tidigt under söndagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att en grupp invandrare livesände en pågående våldtäkt av en närmast helt utslagen etnisk svensk kvinna i Uppsala. Våldtäkten sändes i en sluten grupp på Facebook men avbröts av att polisen kom till bostaden där våldtäkten ägde rum och avbröt sändningen.

I samband med att polisen slog till mot bostaden ska tre personer ha gripits misstänkta för grov våldtäkt. Samtliga ska vara i 20-25-årsåldern.

— Vi har en pågående utredning. Vi har folk gripna, men jag kan inte kommentera det just nu, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

En av de som ska ha haft inblandning i brottet ska vara en invandrarman som heter Emil Khodagholi (19921219-0871). Khodagoli, bosatt i Uppsala, har vid ett flertal tillfällen tidigare hamnat i klammer med ordningsmakten. Bland annat för narkotikabrott, stöld och misshandel.

En ung kvinna som såg den livesända våldtäkten och som var en av de som larmade polisen säger att en av våldtäktsmännen även filmade händelsen med sin mobiltelefon och la sedan upp det i appen Snapchat. Hon säger:

— Han drog av henne kläderna och la sig över henne. När han var klar där hade han tydligen filmat och fotat och lagt upp det på sin egen Snapchat. Han visade upp det i sin telefon i livesändningen sen.

Enligt obekräftade uppgifter ska över 200 personer ha sett sändningen men endast två anmälningar ska ha kommit in till polisen.

Uppdatering:

Enligt uppgifter ska kvinnan ha tryckts ned i sängen medan minst en av dem våldtog henne. Ifall de övriga två gripna också ska ha våldfört sig på kvinnan är ännu oklart. Troligtvis är det ovan nämnda Emil Khodagholi som filmade händelsen som alltså streamades på Facebook.

Till kvinnan ska männen i slutet av sändningen ha sagt ”Du är våldtagen” och ”Tre mot en hahahahah”.

Redan 2012 skrev den nationalistiska nättidningen Realisten om Emil Khodagholi då han dömdes för att tillsammans med flertalet kamrater ha misshandlat en svensk 16-åring med bland annat järnrör.

Polisen skriver på sin hemsida att de gripna är födda -92, -96 och -98. Polisen skriver också att offret är född -86 vilket innebär att hon är 30 år gammal.

Enligt en Flashbackanvändare var Khodagholi 2009 med i musikvideon till den vålds- och narkotikaglorifierande rapparen Jaccos låt Vår betong. Khodagholi ska enligt uppgift vara den som står längst till vänster av en rad barn som visas vid 1:24.

Khodagholi ska också enligt uppgift vara armenier med ursprung i Iran och kom till Sverige som ”flykting” tillsammans med sina föräldrar.

En av de två som anmälde våldtäkten till polisen ska vara en Josefin Lundgren från Jönköping. På sin Facebooksida skriver hon bland annat;

Har dessutom fått information av en tjej att hon blivit våldtagen av en utav dessa för 1.5årsen. Så det var inte första gången. JÄVLA IDIOTER, må ni brinna i helvetet!!!!

Flertalet bilder från händelsen har börjat cirkulera på nätet. På en av bilderna syns bland annat vad som verkar vara offret påklädd i sängen med en man över sig. På en annan ser man hur en av de misstänkta gärningsmannen visar en bild från våldtäkten på sin mobil, varför vi vill varna känsliga läsare.

uppsala3uppsala1 uppsala2 uppsala4 uppsala4

På bilderna nedan ser man hur polisen kommer in i lägenheten mitt under live-streamingen och avbryter den.

uppsalapolis1 uppsalapolis2

Uppdatering 23:45

En 21-årig kvinna har nu gått ut i media och berättat att även hon våldtagits av en av de misstänkta gärningsmännen. Hon ska ha befunnit sig i mannens lägenhet tillsammans tre andra bekanta och bestämde sig för att ta en dusch. Mannen ska då ha låst upp dörren till badrummet, trängt sig in i duschen och börjat tafsa på henne.

— Jag knuffade undan honom flera gånger och sa nej. Jag använde alla mina krafter för att försöka trycka i väg honom, men till slut gav jag upp och kände att det inte gick, säger hon till Expressen.

Hon beskriver sedan att hon ”zoonade ut” och minns inte mycket av själva våldtäkten.

— Jag hade blåmärken och rivmärken över hela min kropp, efter stryptag och kläm på brösten, berättar hon.

Efter polisanmälan och inledande förhör valde dock polisen att lägga ned ärendet då det ansågs att brott ej kunde styrkas.

Uppdatering 23/1 08:45

Enligt uppgifter från Informationskriget.se ska offret ha blivit våldtagen en gång tidigare. För knappt två år sedan utsattes hon för en våldtäkt av en afrikansk man som var medborgare i Demokratiska Republiken Kongo på en efterfest i en lägenhet i Uppsala. Kvinnans uppgifter om brottet stöddes av en annan afrikansk man som var på festen och av rättsläkare som intygade att skadorna hon hade stämde överens med vad hon hade berättat. Tingsrätten dömde då våldtäktsmannen till två års fängelse och 100 000 kronor i skadestånd. Hovrätten skärpte sedan straffet till två år och tre månaders fängelse och 115 000 kronor i skadestånd.

Uppdatering 23/1 18:45

Informationskriget.se har redigerat bort offrets identitet på den video som cirkulerat på nätet och som utspelar sig strax efter våldtäkten. I filmklippet ser man offret tala i telefonen med en väninna om händelsen samtidigt som Emil Khodagholi livestreamar när han filmar sig själv och hånar offret. Detta pågår under en tid tills polisen kommer in i lägenheten och avslutar livesändningen.

Se videon nedan:

Uppdatering 28/7

De två som våldtog kvinnan var afghaner och heter Maysam Afshar (19980522-0275) och Reza Mohammed Ahmadi (19960223-9692). Båda dömdes för våldtäkt i både tingsrätten och hovrätten. Khodagholi dömdes bland annat för att ha underlåtit att rapportera om våldtäkten som han bevittnade.

Källor:
Emil Khodagolis Facebook
Misstänkt våldtäkt ska ha filmats live på nätet
Misstänkt våldtäkt ska ha filmats live på nätet
Våldtäkt filmades i Uppsala
Invandrartrio dömd för misshandel med järnrör
2017-01-22 16:19, Våldtäkt, Uppsala
Våldtog under livesändning på Facebook, polisen kom, Uppsala 2017-01-22 (Flashback)
21-åringen: ”Han har våldtagit mig också”
Facebookvåldtäkten – Offret våldtagen en gång tidigare
Målnr: B5529-11
Målnr: B5381-16
Målnr: B2209-13


  • Publicerad:
    2017-01-22 09:45