Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisens hämnd mot kriminella gäng: “Vi ska köra på som en sovjetisk stridsvagn”

Av Redaktionen, 2017-12-27
redaktionen@nordfront.se

POLISEN. ”Som en Sovjetisk stridsvagn” som kör rakt mot de kriminellas ”Berlin” och ”utplånar” brottslingarna. Så arbetar den svenska polisen nu, enligt de själva.

Sovjetisk stridsvagn intar Berlin 1945. Så vill svensk polis arbeta.

Det senaste året har en rad attentat riktats direkt mot polisen. Bland de städer som drabbats hårt av attacker mot polis från kriminella sticker Uppsala ut, och nu menar Uppsalapolisen sig ha slagit tillbaka med kraft och framgång.

Över 200 gängmedlemmar ska ha gripits under det senaste året, samtidigt som en stor mängd narkotika och vapen har tagits i beslag. På Twitter skriver Uppsalapolisen att åtminstone fyra kriminella gäng mer eller mindre har slagits ut på grund av deras insatser.

Till Aftonbladet räds inte Uppsalapolischefen Jale Poljarevius att berätta vilken typ av gäng det handlar om, samt vilka etniciteter som utgör gängen.

— Ett gäng bestående av marockanska gatubarn har vi fått bort helt, de blev utvisade. Två afghanska gäng har förflyttat sig längre upp i landet. Sen har vi ett lokalt gäng där de på grund av olika skjutningar, avhopp, skador och inlåsningar näst intill har blivit utplånade, säger Jale Poljarevius.

Men när polischefen ska beskriva polisens tillslag så gör han det med en något spektakulär historisk referens, nämligen genom att jämföra sig och sina kollegor med den folkmördande bolsjevikiska Röda armén.

— Vi ska vara som en sovjetisk stridsvagn, bara köra på och inte stanna förrän vi är i Berlin, säger polischefen.

Förödelsen i Berlin var stor när sovjetiska förband på runt 1,5 miljoner man understödda av tusentals stridsvagnar, artilleripjäser och flygplan avancerade in i stadens centrala delar under aprils sista dagar 1945. För att ”bryta den tyska stoltheten” hade Röda armén under sitt intåg i det tyska riket gjort en sport av att våldta tyska kvinnor, och Berlin var inget undantag. I efterhand har Röda arméns intåg i den tyska huvudstaden även bland så kallade mainstreamhistoriker kommit att kallas för ”våldtäkten av Berlin”.

De osmakliga historiska referenserna till trots så hyllas Jale Poljarevius av statsminister Stefan Löfven, som anser att han är en förebild.

— Han har sett det mesta, fått utstå en del, men viker inte undan en tum, menar statsministern.

Frågan är bara om det som Poljarevius har fått se och utstå går att jämföra med de tyska kvinnornas upplevelse av de sovjetiska stridsvagnarnas intåg i Berlin.

Källor:
Uppsalapolisens superfacit: 200 gripna gängmedlemmar
The rape of Berlin


  • Publicerad:
    2017-12-27 11:30