INRIKES. Boendegarage i de mångkulturella orterna Tensta, Rinkeby och Husby har blivit hem för organiserad brottslighet. Polisen klarar inte av att lösa problemet.

Ett stort antal boendegarage i de invandrartäta orterna Tensta, Rinkeby och Husby har under en längre tid tagits över av organiserade kriminella gäng som nyttjar garagen för illegal verksamhet, exempelvis för drogförsäljning. Under nyårsaftonen nådde problemet med knarkgaragen nya nivåer då en man i 20-årsåldern sköts till döds i ett garage i vad man misstänker vara en uppgörelse inom den undre världen.

I ett desperat försök till att få bort de kriminella från garagen installerar allt fler bolag säkerhetsportar till sina garage för en kostnad på 400 000 kronor per port. Detta då många inte längre vågar parkera sina bilar i garagen de betalar för.

Polisen har inte heller lyckats göra något åt problemet. När de anländer till platsen försvinner de kriminella snabbt och återvänder så fort ordningsmakten avlägsnat sig, vartefter de ostört kan fortsätta med sina kriminella aktiviteter.

Källa:
Garage tillhåll för kriminella i Järva


  • Publicerad:
    2018-01-04 14:45