BROTT. En kvinna blev under natten till söndag utsatt för ett våldtäktsförsök på ett uteställe i Karlstad. En man i 30-årsåldern kunde gripas på platsen.

Omkring klockan 02:00 under natten mot söndag fick polisen in ett larm från ett uteställe i Karlstad där en kvinna ska ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök.

Kvinnan som ska ha blivit utsatt för detta tog kontakt med ordningsvakterna som i sin tur kontaktade oss, berättar Bo Jansson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Polisen kunde gripa en man i 30-årsåldern på platsen misstänkt för våldtäktsförsök. Efter polisförhör anhölls mannen av åklagare.

Det kommer att hållas fler förhör under söndagen och det här kan även landa i rubriceringen sexuellt ofredande, det får utredningen visa, säger Bo Jansson.

Våldtäktsförsöket ska ägt rum inne på en toalett och kvinnan uppges ha klarat sig lindrigt undan och ska inte ha behövt uppsöka sjukhus efteråt.

Polisen är i övrigt väldigt förtegen kring händelsen och vill inte uppge vilket uteställe det rör sig om eller vilken ålder den utsatta kvinnan har.

Källa:
Våldtäktsförsök på uteställe i Karlstad


  • Publicerad:
    2017-03-12 15:25