BROTT. Under natten utsattes en kvinna i Upplands Väsby för en överfallsvåldtäkt och ytterligare fyra kvinnor utsattes för våldtäktsförsök i Stockholmsområdet.

Vid 05-tiden under natten till söndag blev en kvinna våldtagen av en för henne okänd gärningsman i Upplands Väsby. Några timmar tidigare blev fyra kvinnor utsatta för våldtäktsförsök på olika platser runt om i Stockholmsområdet.

Kring 22-tiden på lördagskvällen skedde det första överfallet då en kvinna blev utsatt för ett våldtäktsförsök utomhus på Kungsholmen. Strax efter midnatt ägde nästa våldtäktsförsök rum då en kvinna blev överfallen av två män i ett bostadsområde i Täby.

— Hon blev nerdragen i ett dike av två män som slet av henne kläderna. Men de avbröt sedan, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Senare under natten kring 03-tiden blev ännu en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök i Brandhagen av en gärningsman och en timme senare skedde samma sak i Rönninge.

Polisen uppger att de inte ser något samband mellan dessa händelser förutom att samtliga har skett utomhus. Man väljer även som vanligt att inte gå ut med något signalement på gärningsmännen.

Det är ovanligt många händelser som skett utomhus och utredningsarbete fortsätter, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Källa:
Kvinna våldtogs och ytterligare fyra våldtäktsförsök


  • Publicerad:
    2017-04-02 21:00