BROTT. I slutet av februari dömdes Emir Ikanović, en man med Bosnienmuslimsk bakgrund, till 2 år och 10 månaders fängelse för att i juni 2015 ha klättrat in genom ett sovrumsfönster till en lägenhet i Nybro och våldtagit en kvinna.

Kvinnan låg och sov i sin säng. Det var natten efter den 12 juni 2015. Plötsligt vaknade hon av att hennes hund skällde. Hon satte sig upp i sängen och hann se en mörk skugga komma mot henne från fönstret innan hon blev nedtryckt i sängen och tillsagt att hålla käften. Hon kände igen mannen, Emir Ikanović, som hon hade träffat tidigare på kvällen. Skräckslagen gjorde hon som hon blev tillsagd, rädd för att han annars skulle skada henne. Mannen lade sig bakom henne, tog ett strypgrepp med armen om hennes hals och sedan våldtog han henne. Så fort hon protesterade så drog han åt hårdare med armen.

Efter ett stund verkade det som att han fick problem. Han slaknade och avbröt därefter våldtäkten. Innan han gick därifrån berättade han att han hade en pistol och att han skulle skjuta henne om hon berättade om detta för någon. När han hade försvunnit skickade hon ett meddelande för att varna några grannar för mannen och gömde sig därefter på toaletten resten av natten. Nästa morgon anmälde hon våldtäkten till polisen.

Några timmar tidigare hade kvinnan grillat tillsammans med ett grannpar på innergården i kvarteret där de bodde.  Efter en stund hade Emir Ikanović kommit ut för att äta tillsammans med 4-5 kompisar som alla såg ut att komma från Balkan. Han bodde också i en lägenhet i kvarteret med en svensk kvinna som han var tillsamman med.

Sovrumsfönstret som Emir Ikanović klättrade in igenom. Bara ett gummiband höll fönstret på glänt.

Kvinnan och grannparet pratade under kvällen en del med Emir Ikanović och hans vänner och följde även med upp tills hans lägenhet en kort stund, men lämnade den rätt snabbt eftersom stämningen snabbt hade blivit dålig. Emir Ikanović och hans vänner hade varit otrevliga mot dem. Bland annat hade de pratat väldigt nedsättande om kvinnor och svenskar genom att säga saker som ”svennefitta” och ”svennehora” samt att svenska killar inte kan ta hand om sina kvinnor. Vidare hade de stött på de båda kvinnorna och Emir Ikanović hade visat kvinnans väninna att han hade en pistol.

Precis innan våldtäkten hade Emir Ikanović gått förbi till väninnans och hennes sambos lägenhet och bland annat frågat i vilken lägenhet kvinnan bodde.

Sovrumsfönstret från utsidan.

Anledningen att domen kom så långt efter våldtäkten är att Emir Ikanović efter våldtäkten reste till Bosnien-Hercegovina, där han lyckades hålla sig undan svenska myndigheter trots att en internationell efterlysning hade gått ut några månader efter våldtäkten. I januari återvände han dock till Sverige och greps omedelbart.

Emir Ikanović (19790729-6193) är medborgare i Bosnien-Hercegovina, men har levt i Sverige under många år. Med tanke på hans namn och att han kommer från Bosnien-Hercegovina så är han troligtvis av bosnienmuslimsk bakgrund och tillhör antagligen de så kallade bosniakerna som är den största folkgruppen i Bosnien-Hercegovina. Troligtvis kom han till Sverige tillsammans med sina föräldrar någon gång under 90-talet, med tanke på att han har hunnit dra på sig 21 avsnitt i belastningsregistret sedan 1998 och har många svenska vänner, vilket bland annat syns på hans hans vänlista på Facebook.

Emir Ikanovićs belastningsregister innefattar:

Grov misshandel, misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, olaga tvång, egenmäktigt förfarande, övergrepp i rättssak, våldsamt motstånd, vapenbrott, rattfylleri, narkotikabrott, dopningsbrott, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, överträdelse av hastighetsbestämmelse och grov stöld.

Misshandel och hot är återkommande. Vapnen han har haft och använt sig av har varit pistoler och knivar. Ofta verkar våldet ha varit riktat mot kv

Emir Ikanović.

innor som han levde samman med. Två gånger har han dömts för grov kvinnofridskränkning, första gången 2008 och andra gången 2009. Då 2009 fick han ett besöksförbud och 2013 fick han ett kontaktförbud, båda mot kvinnor som han hade terroriserat. Sammanlagt har han vad det verkar som redan dömts till 6 år och 6 månaders fängelse och utöver det rättspsykiatrisk vård vid några tillfällen.

Och nu kan även våldtäkt läggas till den långa listan av brott som han har dömts för och ytterligare 2 år och 10 månader i fängelset.

Frågan man måste ställa sig är, vad gör egentligen en sådan som Emir Ikanović här i Sverige? Varför tillåter vi honom att vara kvar i vårt land? Han orsakar bara en massa lidande och kostnader för oss och borde ha utvisats för länge sedan eftersom han inte sköter sig och inte tillhör vårt folk. Han har upprepat visat att han varken respekterar det svenska samhället eller svenska kvinnor. Man kan fråga sig om hans föräldrar som bor i Nybro verkligen lämpar sig att bo här i Sverige med tanke på de värderingar och den syn på kvinnor som deras son har?

Något som är svårt att förstå är hur Josefine Linehag, som den svenska kvinna som Emir Ikanović var tillsammans med innan våldtäkten heter, kan fortsätta att vara tillsammans med honom även efter att det i juni 2015 blev känt att han hade våldtagit en kvinna, även efter att han blev internationellt efterlyst och även efter att han nu har blivit dömd för våldtäkt?

Man kan nämligen inte tolka informationen i domarna, förundersökningsprotokollen och sociala medier på något annat sätt. I FUP:en märkt ”Aktbilaga 45” på sidan 80 kan man tydligt läsa att polisen gjorde husrannsakan hemma i Josefine Linehags lägenhet i juni 2015 när de letade efter Emir Ikanović efter våldtäkten och på sidan 94 kan man läsa att det hemtelefonnummer som polisen har skrivit upp till Emir Ikanović nu i februari 2017 är Josefin Linehags mobiltelefon.

Hon var tillsammans med honom innan våldtäkten. Hon var med när polisen sökte igenom hennes lägenhet efter Emir Ikanović och det vapen han ska ha haft och hon var med när de sökte igenom Emir Ikanovićs föräldrars lägenhet. Hon fortsatte att vara tillsammans med honom när han greps nu i början av 2017, vilket hennes telefonnummer i FUP:en avslöjar och troligt är att hon även har fortsatt att vara tillsammans med honom nu efter att han blev dömd med tanke på att hon fortfarande är vän med honom på Facebook, vilket hennes närvaro på hans vänlista på Facebook bevisar.

Mycket tyder på att det barn Josefine Linehag fick den 15 februari 2016 är Emir Ikanovićs barn, ett barn som sannolikt avlades i maj 2015, kort innan han våldtog den andra kvinnan, vilket säkert tillsammans med hennes känslor för Emir Ikanović är förklaringen till varför hon håller sig kvar hos honom. Det man måste fråga sig är dock, vilken ansvarsfull kvinna väljer att stanna kvar hos en så labil och hänsynslös man som Emir Ikanović, vilken ansvarsfull mamma väljer att låta en sådan man fungera som far åt hennes barn och vilka ansvarsfulla släktingar till henne låter en sådan man finnas kvar i hennes och barnets närhet?

Och slutligen, vilket ansvarsfullt folk låter en man som Emir Ikanović vara kvar i sitt land? Oavsett om han har blivit medborgare, oavsett om han har bott här länge, så ska han ut eftersom han inte är en av oss och för att han inte sköter sig. Att vara i vårt land ska vara en ynnest som bara ges de som sköter sig.

Med dagens system och det svenska ledarskap som idag styr Sverige så skyddas främlingar som Emir Ikanović på bekostnad av alla de svenskar som drabbas av hans vansinne. Annat ska det bli i det framtida Norden, när vi har återställt ordningen och valt ledare som värnar de egna folket. Då i det framtida Norden kommer en del främlingar självklart kunna leva bland oss, men inte i sådana antal som idag och bara så länge som de sköter sig. När de inte sköter sig ska de däremot straffas hårt och sedan slängas ut från vårt land.

/Tobias Lindberg

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källor:
Tingsrättsdom
Förundersökningsprotokoll del 1
Förundersökningsprotokoll del 2


  • Publicerad:
    2017-03-31 17:05