BROTT. Ett större område vid Barkaby norr om Stockholm var avspärrat under lördagsförmiddagen och tekniker samt blodhundar sökte efter spår. Nu meddelar polisen att två kvinnor har våldtagits på platsen under natten.

Det var tidigt under lördagsmorgonen som polisen var på plats i Barkaby med tekniker och undersökte en trolig brottsplats där ett våldsbrott ska ha skett under natten. Senare under lördagen kunde polisen meddela att två kvinnor som var på väg hem i en svarttaxi våldtagits på platsen av chauffören och ytterligare en man.

— Två kvinnor har åkt hem från krogen i natt i vad de uppfattar som en svarttaxi. Bilen har kört dem någon helt annanstans, till ett helt annat ställe än vad de önskat. Där på platsen har de utsatts för grov våldtäkt, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

En misstänkt person har tagits in till förhör av polisen men det råder oklarhet ifall det är någon av gärningsmännen eller ett vittne som ska förhöras.

Det här är det tredje våldtäktsfallet i Järfälla på kort tid. I de två tidigare fallen, en våldtäkt och ett våldtäktsförsök, var våldtäktsmännen araber enligt offren.

Källa:
Två kvinnor våldtagna–efter resa i svarttaxi


  • Publicerad:
    2017-02-25 19:45